رئیس مركز اطلاعات مالی خبر داد

فرار مالیاتی ۳۵۰ فعال در بازار رمزارز

فرار مالیاتی ۳۵۰ فعال در بازار رمزارز

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری، رئیس مرکز اطلاعات مالی از شناسایی ۳۵۰ نفر فعال در بازار رمزارز با گردش بیشتر از  ۱۵۰ هزار میلیارد تومان  که دارای فرار مالیاتی بودند، اطلاع داد و اعلام نمود: عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با گردش مالی چند هزار میلیاردی درحال بررسی و تحلیل است.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، هادی خانی - دبیر شورایعالی پیشگیری و مواجهه با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم - ضمن اشاره به عدم تکمیل شاکله اقدامات نظارتی در حوزه ارزهای دیجیتالی اظهار داشت: زمینه های پولشویی و کلاهبرداری در این بازار شایع است و تشکیل پرونده های کثیرالشاکی در حوزه رمزارز، نشان دهنده تهدیدات این عرصه است. ضمن آن که ارزهای دیجیتالی به علت ماهیت غیرمتمرکز و ناشناس بودن، ابزاری جذاب برای فرار مالیاتی بعنوان یک جرم منشأ پولشویی محسوب می شوند.

بررسی استعدادهای پولشویی در حوزه های نوظهور

وی به اقدامات پیشگیرانه و هدفمند مرکز اطلاعات مالی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در حوزه های نوظهور ارزهای دیجیتالی و سکوهای خریدوفروش طلا پرداخت و اظهار داشت: با هدف تأمین امنیت کاربران، شفافیت مالی و مواجهه با جرایم سایبری در بازار ارزهای دیجیتال، استعدادهای پولشویی در بازار ارزهای دیجیتالی و سکوهای خریدوفروش طلا شناسایی و زیرساخت های بین المللی ردیابی آنها بررسی گردید.
رئیس مرکز اطلاعات مالی، تدوین قواعد شناسایی عملیات مشکوک در حوزه ارزهای دیجیتالی را از اقدامات مؤثر این نهاد برای پیشگیری و مواجهه با پولشویی در این عرصه عنوان نمود و اظهار داشت: با عنایت به گسترش خریدوفروش و معاملات رمزارز و فعالیت صرافیهای رمزارز، قواعد و معیارهای شناسایی معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی ارزهای دیجیتال در جهت اجرای قوانین داخلی و منطبق با استانداردهای بین المللی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توسط مرکز تدوین شد.

شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمزارز بدون پرونده مالیاتی

دبیر شورایعالی پیشگیری و مواجهه با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم به نتایج این اقدامات پرداخت و اظهار داشت: در بررسی گزارش معاملات و عملیات مشکوک واصله به مرکز اطلاعات مالی، ۳۵۰ شخص حقیقی با گردش بیشتر از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان شناسایی شدند که فاقد پرونده مالیاتی بودند و جهت جلوگیری از فرار مالیاتی و برخورد قانونی به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی می گردند.

بررسی عملکرد صرافیهای رمزارز

رئیس مرکز اطلاعات مالی افزود: متعاقباً عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی و عملکرد صاحبان امتیاز سکوهای خرید و فروش طلا تحلیل شد که به شناسایی و جلوگیری از جرایم مالی در حوزه های نوپدید کمک شایانی کرد.

خانی به مسدود کردن حساب های اشخاص مظنون به پولشویی در بازارهای رمزارز در بهمن سال قبل اشاره نمود و اظهار داشت: در عملیات بانک مرکزی تراکنش های مشکوک رصد و شناسایی و بعد از بررسی و تأیید مرکز اطلاعات مالی، حساب های اشخاص مظنون به پولشویی در این عرصه مطابق با قانون مسدود و گزارش مبحث به منظور پیگرد قانونی به نهادهای ذی صلاح ارسال شد.

او همینطور ارزهای دیجیتالی را از موضوعات ویژه گروه ویژه اقدام مالی FATF عنوان نمود و اضافه کرد: این نهاد ناظر روی پولشویی و حمایت مالی تروریسم با استفاده از ارزهای دیجیتالی در سنوات اخیر تمرکز زیادی کرده و چالش جدی در کشورها بوجود آمده است؛ ازاین رو در ملاحظات داخلی خودمان و بحث ارزهای دیجیتالی به قوانین فرامرزی هم باید توجه گردد تا بتوان از مزایای آن بهره برداری نمود.


1404/02/24
10:04:47
5.0 / 5
9
تگهای خبر: استاندارد , دیجیتال , سایبر , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
دوستان پی اچ پی و جی كوئری
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP