توسط محققان دانشگاهی صورت گرفت

تكثیر مصنوعی جمعیت ماهی كلمه تالاب انزلی

تكثیر مصنوعی جمعیت ماهی كلمه تالاب انزلی

پی اچ پی و جی کوئری: تکثیر مصنوعی جمعیت ماهی کُلمه تالاب انزلی بمنظور بازسازی ذخایر، توسط پژوهشگران دانشگاه گیلان انجام شد.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، ماهی کُلمه (Rutilus caspicus) یکی از ماهیان باارزش دریای خزر است که از لحاظ بوم شناختی و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردارست. جدا از مسائل زیست محیطی، حضور این ماهی از نظر اقتصادی برای تامین معیشت اهالی و صیادان بسیار حائز اهمیت می باشد. مطالعات نشان می دهند که جمعیت این ماهی طی سالهای قبل به شدت کاهش یافته، بطوریکه میزان صید آن از ۱۲۳ تن در سال ۱۳۸۰ به حدود ۶ تن در سالهای اخیر کاهش یافته است. همین مورد باعث شده است که اینگونه باارزش جزو ماهیان در خطر انقراض دسته بندی شود. بدین جهت برنامه ریزی برای بازسازی ذخایر و حفظ جمعیت اینگونه امری ضروری تلقی می شود.
در همین راستا تکثیر مصنوعی جمعیت ماهی کُلمه تالاب انزلی با بهره گیری از تکنیک های جدید هورمون تراپی برای نخستین بار توسط عرفان اکبری نرگسی، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه گیلان، با همکاری دانیال گروهی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان و تحت راهنمایی دکتر بهرام فلاحتکار عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه گیلان انجام گرفت و بیش از ۵۰۰ هزار قطعه لارو بمنظور رهاسازی به محیط های آبی تولید شد.

به نقل از وزارت علوم، این پژوهش که با همکاری اداره کل شیلات گیلان و مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری انجام شد، می تواند بطور قابل توجهی جمعیت اینگونه باارزش را که نقش پر اهمیتی در معیشت صیادان تالاب انزلی دارد بهبود، بخشد.






منبع:

1400/02/28
21:33:00
5.0 / 5
1543
تگهای خبر: تولید , كارشناس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP