انقلابی در صنعت فولاد كشور؛
تولید محصول دانش بنیان استراتژیك كه باعث كاهش بهای تمام شده فولاد می شود
به گزارش پی اچ پی و جی کوئری محققان یکی از گروه های صنعتی دانش بنیان، محصولی انقلابی در زمینه کاهش مصرف پوشش های الکترود گرافیتی برای صنایع فولادسازی ارائه کردند و از آنجایی که این محصول بر قیمت تمام شده فولاد اثرگذار می باشد، محصول این شرکت می تواند صرفه جویی هزینه در این صنایع را به دنبال داشته باشد.
سید عباس کلانتر، مجری طرح و مدیر عامل این گروه صنعتی دانش بنیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه این گروه از سال ۱۳۹۲ فعالیت خویش را شروع کرده و در سال ۱۳۹۳ موفق به تولید پودر قالب ریخته گری شد، اضافه کرد: هم اکنون این پودر ریخته گری به صورت گرانولی ساخته شده که در مرحله تولید صنعتی است.
وی عمده کاربردهای پودر ریخته گری را شرکتهای دارای کوره قوس دانست و اظهار نمود: این پودر در چارچوب های ریخته گری کاربرد دارد و از آن بعنوان روانکار استفاده می شود، بگونه ای که با اعمال آن در چارچوب ریخته گری، فیلم نازکی میان مواد مذاب و سطح تیوب داخل قالب ایجاد و باعث می شود عمر تیوپ افزایش یابد، ضمن آنکه عبور مذاب در حال سرد شدن را از میان تیوپ قالب، روان می کند.
کلانتر، میزان مصرف این ماده را ۱۰ هزار تن در سال و قیمت آن به ازای هر تن را هزار یورو ذکر کرد.
این محقق محصول انقلابی این شرکت دانش بنیان را "پوشش های الکترودهای گرافیت" دانست و در اینباره توضیح داد: تأمین الکترود و مصرف آن در صنعت فولادسازی بسیار استراتژیک است، بگونه ای که برای شرکتهای دارای کوره قوس الکتریکی، جایگزینی برای الکترود گرافیت وجود ندارد و تنها با یکسری اقدامات می توان ضریب مصرف را کم کرد و ما راهکاری برای کاهش مصرف این محصول به صنایع عرضه دادیم.
وی تصریح کرد: با عنایت به سهم نسبتا بالای الکترود گرافیتی در بهای تمام شده فولاد، کاهش ضریب مصرف الکترود گرافیتی یکی از مهمترین اهداف در کارخانه های فولادسازی با کوره های قوس الکتریکی و کوره های تصفیه پاتیلی (LRF) است و به منظور دستیابی به این مهم راهکارهای متفاوتی وجود دارد که همچون آن می توان به محافظت الکترود از اکسید شدن یا به تاخیر انداختن اکسیداسیون الکترود اشاره نمود که استفاده از پوشش الکترود این شرکت یکی از راهکارهایی است که به کارخانجات فولادسازی کمک می نماید تا ضریب مصرف الکترود گرافیت را کاهش دهند.
کلانتر با اشاره به اینکه کاربردی شدن این پوشش در این صنایع بین ۵ تا ۱۵ درصد کاهش مصرف الکترود گرافیتی را به دنبال خواهد داشت، خاطرنشان کرد: این پوشش در خیلی از کارخانجات بزرگ کشور همچون فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و کاوه جنوب کیش در حال مصرف است و نتایج درخشانی را به همراه داشته است، علاوه بر آن این پوشش در کارخانجات فولادسازی کشورهای همسایه هم مورد استفاده قرار گرفته است.
مجری طرح، کاهش ده ها میلیارد تومان صرفه جویی هزینه و چندین میلیون دلار خروج ارز به صورت سالانه را از دیگر مزایای کاربرد این محصول نام برد و تصریح کرد: پوشش های نسوز همچون فناوری "های تک" و پیشرفته است که بر روی الکترودهای گرافیتی به صورت پاششی اعمال می شود و از اکسیداسیون الکترود زمانی که در کوره قوس قرار داده می شود، جلوگیری خواهد نمود.
کلانتر با تکیه بر اینکه این محصول ثبت اختراع شده است، اظهار نمود: مزیت آن نسبت به نمونه های خارجی در میزان مصرف الکترودها است. پوشش های خارجی بین ۵ تا حداکثر ۸ درصد کاهش الکترود را به دنبال دارد، ولی این پوشش صرفه جویی تا ۱۵ درصد را دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب