همایش بین المللی علوم دریایی با رویکرد نوآوری در اکوسیستم های آبی

همایش بین المللی علوم دریایی با رویکرد نوآوری در اکوسیستم های آبی

پی اچ پی و جی کوئری: نخستین همایش بین المللی علوم دریایی با رویکرد نوآوری در اکوسیستم های آبی با تاکید بر اقتصاد دریاپایه، 26 آذر ماه 1401 توسط پژوهشکده علوم دریایی دانشگاه تهران، به میزبانی دانشگاه هرمزگان انجام می شود.



به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر احمد نوحه گر، سرپرست پژوهشکده علوم دریایی پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران با بیان این خبر اظهار داشت: استان هرمزگان تنها استانی است که در پهنه آبی خلیج فارس و دریای عمان نشسته و بزرگ ترین بندرگاه های کشور، بزرگ ترین اسکله های تجاری، صنعتی و بزرگ ترین صنایع آبی خاکی کشور همچون صنعت کشتی سازی و کشتی سازی فراساحلی، بنادر بزرگی مثل بندرگاه شهید رجایی و شهید باهنر، بندرگاه های بزرگ شرق و غرب استان را دارد که بیش از ۲۰ بندرگاه فعال در این استان است و از جانب دیگر وجود منطقه آزاد تجاری صنعتی در کیش و در قشم، ما را بر آن داشت که نخستین همایش بین المللی در حوزه علوم دریایی با رویکرد نوآوری در اکوسیستم های آبی را در شهر بندر عباس برگزار نماییم.

وی با اعلان اینکه رویکرد ما فقط توجه به اکوسیستم های آبی نیست، اضافه کرد: توجه به اقتصاد دریاپایه باتوجه به مزیت های نسبی و مزیت های بی شمار دیگر مانند شیلات، وجود منابع غنی دریایی مثل جنگل های حرا، به عنوان اکوسیستم بی نظیر در کشور در استان هرمزگان در جزیره قشم و بندر سیری در شرق استان اهمیت توجه به اقتصاد دریاپایه در این منطقه را دوچندان می کند.

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران هدف از برگزاری این همایش را آموزش، برنامه ریزی و مدیریت اکوسیستمی عنوان نمود و اظهار داشت: بر آن هستیم تا از درون این مدیریت اکوسیستمی، منفعت اقتصادی برای کشور و جامعه بومی اتفاق بیفتد. ما بدنبال تقویت مرجعیت علمی بر پایه دریا با تاکید بر مزیت دریا و ساحل و بدنبال آن رفاه آفرینی برای مردم در استان هرمزگان و کشور هستیم.

وی با اعلان اینکه ظرفیت های نهفته فراوانی در دریا و ساحل وجود دارد که احصا و شناخته نشده است، به تأکیدات مقام معظم رهبری بر توجه جدی به اقتصاد دریاپایه اشاره نمود و اضافه کرد: در صورتیکه خیلی از کشورهای دنیا آرزوی داشتن پهنه های آبی مثل خلیج فارس، دریای عمان و دریاچه خزر را دارند، اما ایران با بیش از ۶ هزار کیلومتر مرز آبی از منابع اقتصادی حاصل از دریا محروم مانده است.

استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، یکی از سیاست هایی که دانشگاه تهران پیگیری می کند را فناوری های مربوط به دریا و ساحل دانست و با اعلان اینکه سرانه مصرف آبزیان در کشور ما در بسیاری موارد حتی نسبت به کشورهایی که دسترسی به آب های آزاد ندارند کمتر است، اظهار کرد: کشور ۸۵ میلیون نفری مانند ایران، سرانه مصرف آبزیانش باید حداقل دو برابر سرانه فعلی باشد، چونکه کشور ما ۶ هزار مرز آبی دارد و این غیر از سایر منابع آبی دیگری است که در کشور داریم.

وی اضافه کرد: در بحث شیلات جا برای کار علمی بسیار زیاد است، پس کشوری مانند نروژ دو برابر صادرات نفت ما صادرات آبزیان دارد، درحالی که مانند ما دسترسی به آب های گرم ندارد، پس پژوهشکده علوم دریایی نخستین حرکت و ماموریت خودرا با رویکرد اکوسیستم آبی با تاکید بر اقتصاد دریاپایه قرار داده است.

دکتر نوحه گر، محورهای این همایش را اکوسیستم دریا شامل گیاهان و آبزیان دریا؛ اکولوژی دریا؛ منابع دریا مثل نفت و گاز؛ گردشگری دریایی اعلام نمود و اضافه کرد: محورهایی که در این همایش مد نظر قرار دادیم علوم مهندسی محیط زیست با نگاه ویژه بر مهندسی دریا؛ زیست شناسی، بوم شناسی و باستان شناسی دریا؛ تنوع زیستی و صیانت از محیط زیست دریایی، آلودگی محیطی با نگاه ویژه بر آلودگی ساحلی – دریایی؛ تغییرات آب و هوایی با رویکرد اقیانوس شناسی؛ عمران و ساخت و ساز با نگاهی ویژه بر سازه های آبی؛ گردشگری با رویکرد اکوتوریسم ساحلی دریایی؛ اقتصاد با رویکرد تجارت زیستی- آبی؛ برنامه ریزی، مدیریت و آموزش در جوامع ساحلی – دریایی است.

وی با اشاره به توسعه پایدار به عنوان یکی دیگر از محورهای همایش، اظهار داشت: در جوامع ساحلی، ساحل پیشانی تمدن هر کشوری است و خیلی از شهرهای پرجمعیت همچون شرق آسیا به سمت ساحل می رود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، سرپرست پژوهشکده علوم دریایی پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران، ارزیابی اثرات توسعه و آمایش سرزمینی در جوامع ساحلی و دریایی؛ فیزیک دریا و هیدرودینامیک سواحل را محورهای دیگر همایش برشمرد و اظهار داشت: خیلی از کشورها به سمت استحصال انرژی از دریا پیش می روند. از جانب دیگر کشور ما مانند بسیاری کشورها در سالهای اخیر گرفتار خشکسالی های گوناگون شده است که یکی از راه کارها برای جبران خشکسالی، استفاده از آب شیرین کن هاست که باید با رویکرد علمی و مدیریت صحیح به این عرصه وارد شود تا به محیط زیست دریا زیان وارد نشود، پس در این عرصه باید به سمت تکنولوژی سازگار با محیط زیست پیش برویم.




1401/09/23
11:26:05
0.7 / 5
850
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
https://jaraheto.com/the-best-reconstructive-nasal-surgeon-in-iran/:
در برخی مواقع جراحی بینی اولیه ممکن است دچار ناهماهنگی هایی شود و یا فرد از شکل ظاهری ایجاد شده، ناراضی باشد، در این صورت فرد اقدام به انجام جراحی مجدد می نماید. این عمل ترمیمی به سبب این که جراحی اولیه را بازسازی و اصلاح می کند، بسیار حائز اهمیت می باشد و نیاز است که توسط بهترین جراح بینی ترمیمی در ایران انجام پذیرد.


https://toptena.ir/the-best-reconstructive-nasal-surgeon-in-iran-list-of-10/:
عمل ترمیم بینی یا جراحی ثانویه بینی نوعی جراحی اصلاحی بینی است که ممکن است هم با هدف درمان و هم با هدف زیبایی صورت بگیرد. گاهی برخی از افراد به دلیل آسیب دیدن بخشی از بافت بینی، باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند تا بهترین جراح بینی ترمیمی در ایران به اصلاح و بازسازی بافت بینی آن ها بپردازد؛ به این نوع عمل ترمیم بینی، درمانی می گوییم.


https://pezeshka.com/the-best-reconstructive-nasal-surgeon-list-of-10/:
از آنجا که یک بار عمل بینی را با موفقیت به پایان نرساندید ممکن است با خیال راحت نتوانید برای عمل دوم به هر جراحی اطمینان کنید. اما نگران نباشید، ما برای راحتی کار شما و نداشتن استرس تلاش کردیم ۱۰ تا از بهترین جراحان بینی ترمیمی را به شما معرفی کنیم. پس در صورتی که تصمیم از انجام عمل بینی ترمیمی قطعی است در این مقاله همراه ما باشید.


https://oshakh.com/the-best-pediatric-nutrition-doctor-in-mashhad/:
خیلی ممنون

https://vakilchi.com/disadvantages-of-divorce-from-the-man/:
با توجه به بخشنامه های صادر شده و مراحل دادرسی، درخواست طلاق از طرف زن به مراتب از درخواست طلاق از طرف مرد سخت تر است و علت این تفاوت، داشتن حق طلاق برای مرد است.
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP