مدیرعامل بانك خون رویان كشور خبر داد:

راه اندازی بانک زیستی و پالایشگاه محصولات زایمانی برای نخستین بار در دنیا

راه اندازی بانک زیستی و پالایشگاه محصولات زایمانی برای نخستین بار در دنیا

همدان مدیرعامل بانک خون رویان کشور از راه اندازی بانک زیستی و پالایشگاه محصولات زایمانی برای نخستین بار در دنیا آگاهی داد و اظهار داشت: درحال راه اندازی بانک زیستی و پالایشگاه محصولات زایمانی در مرکز رویان هستیم که با فرآوری محصولات زایمانی در درمان بیماری هااستفاده نماییم.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر مرتضی ضرابی چهارشنبه ۲۹ تیرماه در جمع خبرنگاران اظهار نمود: سلول های بنیادی به دو دسته خون ساز و مزانشیبی تقسیم می شود که سلول های بنیادی خون ساز خود شامل انواع مختلفی چون خون محیطی، مغز استخوان و خون بندناف می شود
وی افزود: خون بندناف بلافاصله پس از تولد نوزاد جمع آوری می شود که میزان آن بین ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است که این میزان به نوع زایمان و طول بندناف دارد.
ضرابی با اشاره به اینکه تنها مرکز جمع آوری خون بندناف کشور رویان است که در نقشه جهانی هم آمده است، اضافه کرد: مرکز خون بندناف رویان در ایران ۴۰ دفتر نمایندگی دارد که دفتر همدان هم یکی از فعالترین شعب است.
مدیرعامل بانک خون رویان کشور خاطرنشان کرد: سلول های بنیادی خون بندناف خونساز هستند و بیشترین کاربرد آن در درمان بیماری های تالاسمی، کم خونی مادرزادی، انواع سرطان خون، بیماری های نقص سیستم ایمنی است.
ضرابی بیان نمود: هم اکنون پتانسیل درمان ۸۰ نوع بیماری از خون بندناف وجود دارد اما در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارد، بیشتر از ۴۰۰ کارآزمایی بالینی در دنیا برای درمان بیماری های اطفال و بالغین انجام می شود.
وی تصریح کرد: خون بندناف در درمان بیماری های فلج مغزی، اوتویسسم، ناهنجاری قلبی نوزادان، SMA، اسفکسی و دیابت برای کودکان و سکته مغزی، الزایمر، ام اس، پارکینسون و آرتروز برای بالغین کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد.
ضرابی اضافه کرد: به زودی فاز اول کارآزمایی برای درمان بیماری اوتیسم و آرتروز در مرکز رویان شروع می شود.
مدیرعامل بانک خون رویان کشور از طریق اندازی بانک زیستی و پالایشگاه محصولات زایمانی برای نخستین بار در دنیا اطلاع داد و اظهار داشت: خیلی از زباله های زایمانی کاربرد و استفاده درمانی دارند و میتوان با جمع آوری و جداسازی سلول های بنیادی آن در درمان بیماری ها از آنها بهره گرفت.
وی شانس موفقیت پیوند سلول های بنیادین را بیشتر از ۷۵ درصد عنوان نمود و اضافه کرد: تزریق و پیوند سلول های بنیادین به بیماران توانسته شانس زنده ماندن این افراد را بالا ببرد که در این مورد حتی ۲۵ درصد موفقیت هم بسیار اهمیت دارد.
ضرابی بیان نمود: هزینه ذخیره سازی خون بندناف در مراکز خصوصی ۶ میلیون تومان است، اما هزینه پیوند سلول های بنیادی به صورت مجانی در کشور انجام می شود.
مدیرعامل بانک خون رویان کشور با اشاره به اینکه تحقیقات و کارآزمایی بر روی درمان بیماری ها منطبق بر نیازها و بیماری های شایع در کشور اتفاق انجام می شود، اظهار داشت: برای بیماران فلج مغزی عملا درمانی وجود ندارد اما پس از تزریق و پیوند سلول های بنیادی تغییرات مثبتی در بیماران وجود داشته و بهبودی نسبی کسب کرده اند.
وی افزود: در دنیا از سلول های بنیادی بعنوان انقلابی در صنعت پزشکی یاد می شود، اما برخی تصور می کنند با سلول بنیادین میتوان همه بیماری ها را درمان کرد که این تصور اشتباهی است، در درمان دیابت نوع اول هنوز موفقیتی از راه سلول بنیادی بدست نیامده است.
ضرابی اظهار نمود: برای وارد کردن هر نمونه سلول بنیادین خون بندنافی که در کشور وجود نداشته باشد، ۳۵ هزار یورو هزینه می شود که این کار در جهت تکمیل و افزایش نمونه های خون بندناف در کشور صورت می گیرد.
مدیرعامل بانک خون رویان کشور اظهار داشت: در دنیا بیشترین مدت نگهداری سلول های بنیادی خون بندناف ۲۲ سال بوده و در ایران این مدت ۱۲ سال بوده است که سال قبل مورد استفاده قرار گرفت.
ضرابی اظهار داشت: ۵۰۰۰ نمونه در مرکز خون بندناف همدان ذخیره شده و آمار فسق خون در این استان خیلی کم بوده است، زمانی که یا تعداد سلول کم و یا نمونه آلوده باشد فسق اتفاق می افتد.
وی با اشاره به اینکه دانش سلول های بنیادی در ایران بومی است، خاطرنشان کرد: جمع آوری، تمایزسازی سلول بنیادی، ذخیره سازی، و سپس استفاده در درمان های بنیادی همگی در سازمان رویان انجام می شود.
ضرابی اظهار داشت: نخستین مخزن ذخیره نیتروژه برای نگهداری سلول های بنیادی سال قبل در ایران تولید شد و هم اکنون در مرحله آزمایش قرار دارد که اگر نتیجه بخش باشد می تواند بخش زیادی از وابستگی در این عرصه را پاسخگو باشیم.



1401/04/30
11:12:33
5.0 / 5
460
تگهای خبر: تولید , ذخیره سازی , كاربر , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵