الکترودهای منعطف با کاشت در قشر خاکستری به کمک درمان بیماری های عصبی می آیند

الکترودهای منعطف با کاشت در قشر خاکستری به کمک درمان بیماری های عصبی می آیند

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری طراحی و ساخت الکترودهای منعطف برای تحریک سلول های عصبی به منظور درمان بیماری های با منشا عصبی همچون پارکینسون و آلزایمر دستاورد جدید محققان دانشگاه سهند تبریز است که مقرر است این الکترودهای منعطف که هم اکنون در فاز پیش بالینی هستند، با قرار گرفتن در قشر خاکستری مغز، راهکاری برای درمان این دسته از بیماری ها عرضه کنند.


کیومرث جلیلی، دانشیار دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه سهند تبریز و مجری طرح در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: در این پروژه مبادرت به توسعه یکسری از میکروالکترودهای عصبی برای درمان و مطالعات بنیادی در حوزه علوم اعصاب و بیماری هایی با منشا عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر کردیم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون الکترودهایی که به صورت نفوذی در مغز کاشته می شوند، یک دهه قدمت دارند، اظهار نمود: این نوع الکترودها برای درمان بیماری هایی که منشا عصبی دارند و افرادی که دارای نارسایی های حرکتی هستند، کاربرد دارند؛ ازاین رو این ابزارها باید سازگار با بافت مغز باشند؛ چون که این الکترودها به صورت نفوذی در داخل قشر خاکستری مغز قرار می گیرند.
جلیلی افزود: ولی مشکلی که دنیا برای ساخت این نوع الکترودها با آن مواجه می باشد، این است که این ابزار باید منعطف و سازگار با بافت مغز باشد و زیست سازگاری این الکترودها برای کاربردهای مزمن و دراز مدت است که ما توانستیم در این پروژه با استفاده از یکسری موادی که بسیار منعطف بوده و زیست سازگاری خوبی با بافت مغز دارند، این الکترودها را بسازیم.
این محقق با تکیه بر این که با توسعه این الکترودها، توانستیم تحریک سلول ها را افزایش دهیم، تصریح کرد: این الکترودها در دو نوع ساخته می شوند؛ یک نوع آن به صورت کاشته ها و ایمپلنت ها در کوتاه مدت هستند و بیشتر برای درمان نارسایی های حاد استفاده می شوند.
وی نوع دوم این الکترودها را به صورت بلندمدت و مزمن دانست و افزود: زمانی که این الکترودها به صورت دراز مدت در مغز کاشته می شوند، در مدت حدود 3 ماه باعث بهبود نارسایی ها خواهند شد.
به نقل از ایشان، این ساختارها جهت استفاده دراز مدت و طولانی به منظور درمان بیماری ها نیستند، بلکه بسته به کاربرد در بیماری های مزمن استفاده می شوند.
جلیلی با اشاره به اینکه کاشت این ایمپلنت احتیاج به جراحی و قرار گرفتن آن در قشر خاکستری مغز دارد، خاطرنشان کرد: تولید این الکترود در فاز پری کلینیکال قرار دارد و بر روی مدل حیوانی بوده است. در مطالعات حیوانی بیماری مدل مد نظر ما بیماری صرع است، ولی این تحقیقات قابل توسعه به سایر بیماری ها است.
دانشیار دانشگاه سهند تبریز با اشاره به اینکه این الکترودها در دو نوع پلت فرم ساخته شده اند، اظهار داشت: یک نوع آن الکترودهای منعطف است که در آن از پلیمرهای زیست سازگار استفاده شده است و الکترودهای سخت را هم بر بسترهای سخت چون سیلیکون و مواد مشابه آن به تولید رساندیم.




منبع:

1400/11/05
20:25:43
5.0 / 5
924
تگهای خبر: تولید , فرم , كاربر , هك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱