مهار تورم و رشد تولید؛

سازنده باید بتواند نرخ ارز را در ۱سال پیش بینی کند

سازنده باید بتواند نرخ ارز را در ۱سال پیش بینی کند

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری، دبیرکل مجمع تشکل های دانش بنیان ایران، تامین مواد اولیه ارزان قیمت، انرژی مورد نیاز بخش تولید، سرمایه در گردش واحدها و جلوگیری از مهاجرت استارت آپ ها را از عوامل مؤثر در رشد تولید دانست و اظهار داشت: علاوه بر اینها پیش بینی پذیر کردن اقتصاد دراین زمینه مهم است؛ چونکه تولیدکننده باید بتواند نرخ ارز را در یک سال پیش بینی نماید تا فعالیت تولیدی برایش توجیه داشته باشد.


سحر بنکدارپور در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر این که برای رشد تولید، شناخت آثار و نتایج تولید در اقتصاد کشور و همین طور نقش آن در سایر عرصه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بسیار مهم می باشد، اضافه کرد: رشد تولید موجب ایجاد اشتغال شده و این دو با قرار گرفتن در کنار هم سبب ایجاد رفاه در جامعه می شوند، ولی در ادامه با برنامه ریزی صحیح حفظ تعادل اقتصادی، حرکت به سمت توسعه پایدار و ایجاد حس رضایت میان افراد جامعه را به ارمغان می آورند.
وی درباب عوامل مؤثر در رشد تولید، اظهار داشت: بنظر می رسد بدیهی ترین عوامل برای رشد تولید، تامین مواد اولیه ارزان قیمت، انرژی مورد نیاز بخش تولید و سرمایه در گردش واحدها است، ولی یکی از با اهمیت ترین عواملی که در این جهت باید به آن اشاره نمود، وجود نیروی انسانی کارآمد است.
بنکدارپور افزود: این در حالیست که در سالهای اخیر مهاجرت نخبگان و نیروهای انسانی متخصص شرایط را برای کسب وکارها، سخت و اقتصاد کشور را تا جایی متزلزل کرده است که این مهاجرت به استارت آپ ها هم کشیده شده و الان شاهد مهاجرت کسب وکارها هستیم.
دبیرکل مجمع تشکل های دانش بنیان ایران با تأکید بر این که برای رشد تولید، پیش بینی پذیر کردن اقتصاد یکی دیگر از با اهمیت ترین المان ها محسوب می شود، اشاره کرد: تولیدکننده باید بتواند نرخ ارز را در یک سال پیش بینی نماید تا فعالیت تولیدی برایش توجیه داشته باشد.
وی اصلاح قوانین موجود را یکی دیگر از پارامترهای رشد تولید نام برد و تصریح کرد: دولت با ایجاد تمهیداتی جهت تسهیل صدور مجوز برای تولید، باید بتواند تولیدکننده را در این راه یاری کرده و مورد حمایت قرار دهد. علاوه بر اینها شکوفایی تولید نیاز به تامین مالی دارد که دراین زمینه منظور تسهیلات و وام هایی که در اقتصاد کشور با عناوین مختلف سر برآورده اند، نیست؛ برای اینکه این تسهیلات در بیشتر موارد سبب ایجاد رانت های سنگین در صنعت شده و شواهد حاکی از آنست که در عمل منجر به افزایش تولید نمی شود.
بنکدارپور افزود: از ین جهت، بنظر می رسد با کمک بازار سرمایه که به عنوان یکی از شریان های اصلی تامین مالی در یک اقتصاد در نظر گرفته می شود، بتوان با حرکت جریان نقدینگی سبب رشد تولید و توسعه اقتصادی شد که در این جهت با اندیشیدن تمهیداتی در زمینه مالیات می ‎توان منجر به جذب سرمایه و در نهایت رشد تولید شد.
وی اشاره کرد: بنظر می رسد راه حل این باشد که با اعمال سختگیری مالیاتی و در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی بتوان نقش مؤثری در این عرصه ایفا کرد. به عنوان مثال در ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان به جهت دهی حمایت های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان تاکید شده و در بند «ت» این ماده قانون آمده است که با هدف پشتیبانی از تعمیق فناوری و استفاده حداکثری از توان شرکت های دانش بنیان، سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران و یا بازار اول و یا دوم فرابورس ایران و یا شرکت های دارای سرمایه ثبتی، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکتها و مؤسسات متقاضی، از مالیات قطعی شده سال اختصاص سرمایه مذکور یا سالهای بعد کسر می شود.
دبیرکل مجمع تشکل های دانش بنیان ایران، تصریح کرد: در کنار موارد یاد شده باید بر این نکته تاکید کنم که اقتصاد دولتی جا افتاده در کشورمان سبب فرسوده شدن بخش خصوصی که اساسا نقش اول عرصه تولید را در اختیار دارد، شده است. رقابت دولت با بخش خصوصی و در بعضی موارد ایجاد بازار انحصاری برای سفارشی ها، سبب ضعیف شدن اقتصاد و در نتیجه آن بی انگیزگی بخش خصوصی در تولید و رشد اقتصادی خواهد شد.
وی افزود: در نهایت اگر بر این عبارت استناد نماییم که رشد تولید در گرو صادرات است، باید راهکارهای لازم در زمینه مالی و بانکی در حوزه توسعه صادرات نیز اندیشیده شود. اگر مقرر است شاهد رشد تولید در کشور باشیم، باید دستورالعمل های موجود در امتداد توسعه صادرات در نظر گرفته شود؛ چونکه دستورالعمل های موجود در این عرصه غیر کارشناسانه بوده و در این سال ها ضربه های اساسی به توسعه صادرات کشور زده است.



1402/02/04
15:25:42
5.0 / 5
529
تگهای خبر: تخصص , تولید , سرمایه گذاری , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳