تولید نوشیدنی کامبوجا از میکروارگانیسم های بومی

تولید نوشیدنی کامبوجا از میکروارگانیسم های بومی

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: تولید نوشیدنی فراسودمند کامبوجا (Kambucha) با بهره گیری از میکرو ارگانیسم های بومی با هدف پیش گیری از برخی بیماریها و ارتقای سلامت جامعه ممکن شد.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر ابوالفضل پهلوانلو با بیان این خبر اضافه کرد: نوشیدنی کامبوجا، یک نوع نوشیدنی تخمیری حاصل همزیستی تعدادی از باکتری­ ها و مخمر­های مفیدست که به سبب دارا بودن ترکیبات گوناگون حاصل از فعالیت باکتری و قارچ­ های مفید آن، دارای ارزش غذایی بالایی بوده و به عنوان یک غذا-دارو جایگاه ویژه ­ای را به خود اختصاص می ­دهد.
وی به مزیت و کاربرد اختصاصی استارتر کامبوجا در صنایع مختلف اشاره نمود و اظهار داشت: باکتری های اسید استیک که از مهم­ترین میکروارگانیسم ­های آغازگر کامبوجا است، سبب تولید سلولز باکتریایی می شوند که ترکیب سلولزی به وجود آمده به سبب مشخصات منحصر به فرد، کاربرد گسترده ­ای در صنایع مختلف همچون صنایع غذایی، آرایشی- بهداشتی و صنایع نساجی دارد.
پهلوانلو با اعلان اینکه استارترهای کامبوجا قابلیت استفاده در صنایع دیگر همچون صنایع نانوایی و تولید سرکه را دارد، افزود: باکتری ­ها و مخمرهایی که در تولید این نوشیدنی فراسودمند نقش دارند، به آن ارزش تغذیه ای بالایی می­ بخشند. در شرایطی که مصرف بالای نوشیدنی های صنعتی سلامت جامعه را به خطر انداخته، جایگزین شدن نوشیدنی های طبیعی با ارزش تغذیه ای بالا و اثرات سلامتی بخش در دستور کار کارهای پژوهشی این مؤسسه قرار گرفت.
به نقل از روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر محبوبه سرابی جماب، مجری طرح در مورد کاربرد استارترهای میکروبی در صنایع غذایی بیان کرد: استارترهای میکروبی میکروارگانیسم های مفیدی هستند که بصورت آگاهانه و کنترل شده در تولید تعدادی از محصولات غذایی مورد استفاده قرار می­ گیرند و چون این میکروارگانیسم ­ها پروسه تخمیر را شروع می ­کنند، به آغازگرها یا استارترها معروف هستند. همچون محصولاتی که استارترها در تهیه آن دخالت دارند می ­توان به نان، محصولات لبنی نظیر ماست و پنیر؛ محصولات گوشتی تخمیری نظیر سوسیس تخمیری؛ خیارشور و کلم شور تخمیری و نوشیدنی ­های تخمیری نظیر نوشیدنی کامبوجا و کفیر اشاره نمود.
وی مزیت این طرح پژوهشی - کاربردی را استفاده از ضایعات کارخانجات قند و بوجاری برنج برای نخستین بار در کشور و جهان اعلام نمود و اضافه کرد: مسلماً استفاده از ضایعات کارخانجات که غنی از ترکیبات قندی به ­ویژه ساکارز است، می­ تواند سبب کاهش چشم گیر هزینه ­های تولید شده و در نتیجه قیمت تمام شده محصول در بازار را بسیار رقابت پذیر کند؛ ضمن این­که به سبب مصرف ضایعات، از مشکلات زیست­ محیطی نیز جلوگیری کرده و سبب ایجاد ارزش افزوده در صنعت می­ شود.
سرابی، سم ­زدایی خون، کاهش میزان کلسترول، کاهش رسوب چربی در دیواره رگ ­ها و سلول ­ها، کاهش فشار خون، کاهش مشکلات التهابی، بهبود عملکرد کبد، تنظیم فلور میکروبی روده، تحریک سیستم غددی، افزایش مقاومت بدن در مقابل سرطان، دارا بودن خاصیت آنتی­بیوتیکی در مقابل میکروارگانیسم­ های مضر و تقویت سیستم ایمنی و تحریک تولید اینترفرون را از مزایای این محصول نام برد و تصریح کرد: کاهش میزان استرس و ‌پریشانی عصبی و بی­ خوابی از دیگر اثرات مصرف نوشیدنی کامبوجا بر سلامت انسان به شمار می روند.
این عضو هیأت علمی گروه پژوهشی زیست فناوری مواد غذایی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به ضرورت توجه به روش­ های تولید و فرمولاسیون این نوشیدنی فراسودمند اشاره نمود و اضافه کرد: این مساله از نظر رقابت با نوشیدنی های موجود و بازارپسندی بوسیله بهینه سازی طعم محصول و همین طور استفاده از ضایعات سایر واحدهای تولیدی (مانند ضایعات کارخانجات تولید نبات به عنوان منبع تامین کننده قند و یا سبوس برنج به عنوان منبع تامین کننده ازت) به عنوان منابع اولیه از اهمیت اقتصادی خاصی برخوردارست.
این دستاورد که با سرمایه گذاری بخش خصوصی صورت گرفته، به همت پژوهشگران گروه پژوهشی زیست فناوری موادغذایی این مؤسسه انجام شده است.




منبع:

1401/04/05
11:57:33
5.0 / 5
729
تگهای خبر: تولید , سرمایه گذاری , فرم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳