كهكشان های پر حجم در فاصله 66 میلیارد میلیارد كیلومتر را با تلسكوپ رصدخانه ایرانی رصدكنید

كهكشان های پر حجم در فاصله 66 میلیارد میلیارد كیلومتر را با تلسكوپ رصدخانه ایرانی رصدكنید

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری مجری پروژه رصدخانه ملی برای ساخت این رصدخانه بیش از 120 هزار قطعه مکانیکی و اپتیکی به کار گرفته شده است، اظهار داشت: رصدخانه ملی ساخت ایران است.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر حبیب خسروشاهی در مراسم بهره برداری طرح های معاونت علمی و فناوری که با حضور رییس جمهور بصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با اعلان اینکه رصدخانه ملی بزرگترین پروژه کلان ملی کشور و با هدف راه اندازی رصدخانه ملی است، اظهار داشت: این طرح به سبب تنوع فناوری، دفت در طراحی و ساخت، تعدد تجهیزات و پیچیدگی های فرآیندها و اجرا، بزرگترین پروژه علمی تاریخ کشور است.
وی افزود: مدیریت و ساخت این ابزار این پروژه علمی در کشور انجام شده است و هر گامی که برای طراحی و اجرای آن برداشته شده از ساز و کارهای معتبر علمی برخوردار بوده است.
خسروشاهی، با اشاره به مطالعات ۶ ساله مکان یابی این رصدخانه، اشاره کرد: در آخر این مطالعات ۶ ساله، قله ۳۶۰۰ متری گرگش از میان ۴۰ قله مستعد دیگر در کشور مناسب تشخیص داده شد.
مجری طرح رصدخانه ملی با اعلان اینکه با اتمام کار مکان یابی، طراحی مفهومی و تفصیلی همه اجزا تلسکوپ، گنبد، سازه های تخصصی آن انجام شد و طراحی ها به مشاوران مجرب بین المللی رسید و نقشه های کامل برای برون سپاری ارائه شد.
وی با تاکید بر این که ساختمان های این طرح در مدت ۴ سال قبل ساخته و به بهره برداری رسید، افزود: چنین طرح هایی موتور محرک علم و فناوری هستند و چندین تکنولوژی جدید در این طرح به کار بستیم که از آن جمله می توان به یاتاقان هیدرواستاتیک برای تعبیه تلسکوپ، طراحی و ساخت سامانه های اپتیک فعال و آزمون سطوح اپتیکی چند متری با سطوح چند نانومتری اشاره نمود.
خسروشاهی دستاور این طرح را مهندسی سامانه ها در زمینه اپتو مکاترونیک دانست و تصریح کرد: این طرح، تلفیقی از مکانیک، اپتیک، سخت افزارها و نرم افزارهای کنترل در درون سازه ۹۰ تنی این رصدخانه است که باید آینه ۹۰ را با دقت ۵ ده هزارم درجه در حضور باد بصورت بی درنگ کنترل کند.
وی اظهار نمود: به کمک این تلسکوپ می توان کهکشان های پر حجم در فاصله ۶۶ میلیارد میلیارد کیلومتر را رصد کرد.
مجری طرح رصدخانه ملی با اعلان اینکه برای ساخت این رصدخانه بیش از ۱۲۰ هزار قطعه مکانیکی و اپتیکی به کار گرفته شده است، اظهار داشت: رصدخانه ملی ساخت ایران است.




منبع:

1400/04/07
23:21:57
5.0 / 5
1069
تگهای خبر: تخصص , تكنولوژی , فناوری , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP