جایزه مصطفی(ص) در زمره جوایز مهم و كلیدی جهانی است

جایزه مصطفی(ص) در زمره جوایز مهم و كلیدی جهانی است

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: جایزه مصطفی(ص) در زمره جوایز مهم و کلیدی جهانی است و دبیرخانه جایزه در کشف و شناسایی چهره های شاخص علمی جهانی موفق عمل کرده است.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، یازدهمین نشست شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص)، با حضور دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و تعدادی از اعضای این شورا برگزار و گزارشی از روند اقدامات صورت گرفته برای برگزاری چهارمین دوره آن عرضه شد.
دکتر عاملی در این جلسه ضمن تشکر از برگزارکنندگان این جایزه اظهار داشت: در چند سال گذشته جایزه مصطفی (ص) در زمره جوایز مهم و کلیدی جهانی به حساب می آید که کار دشواری بوده و دبیرخانه جایزه در کشف و شناسایی چهره های شاخص علمی جهانی موفق عمل کرده است.
عاملی، رعایت مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در مورد جایزه جهانی پیامبر اعظم(ص) را لازم دانست.
وی ادامه داد: ایرانی ها به علت فرهنگ میزبانی خوبی که دارند، برخی مواقع خودشان را فراموش کرده و دیگران را مرجح می دانند. نمی توان رتبه جهانی ایران که در سال ۲۰۲۰ تولید علم آن از لحاظ کمی رتبه ۱۵ و از لحاظ رتبه کیفی ۱۲ و در نانو رتبه چهارم پیدا کرده را نادیده گرفت و در اهدای جوایز دانشمندان ایرانی را لحاظ نکرد؛ البته نباید جانبداری در این حوزه کرد، ولی نباید دانشمندان داخلی را فراموش نماییم و باید نگاه واقع بینانه داشته باشیم.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: دانشمندان ما با محدودیت امکانات و منابع خلاقیت های بسیار بالایی داشتند، بالاترین امکانات پژوهشی در امریکا است، ولی اگر کسی با امکانات کمتر بتواند خلق اثر علمی کند، خود این شاخص است.
وی در این نشست بعد از استماع گزارش دبیرخانه و هیأت داوران درباره نامزدهای این دوره اظهار داشت: باید به رأی داوران اعتماد کرد و جزییاتی که راجع به افراد گفته شد، نشان دهنده این است که افراد وزین و قابل اعتمادی انتخاب شده اند؛ هرچند برخی ابهامات و مشکلات در بسط و ارتقای جایزه مطرح است که میتوان برای دوره های بعدی جایزه نسبت به بازنگری و اصلاح اساسنامه اقدام نمود.
اساسنامه جایزه علمی ـ فناوری پیامبر اعظم (ص) معروف به جایزه مصطفی (ص) در جلسه ۷۱۴ مورخ ۳۰/۳/۱۳۹۱ شورایعالی انقلاب فرهنگی بعنوان جایزه عالی علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسیده و محوریت اصلی جایزه، شناسایی و معرفی برترین های علم و فناوری جهان اسلام است. این امر از راه ارزیابی طرح های علمی و فناورانه و اعطای جایزه به دانشمندان و متخصصین برتر در سطح جهان اسلام صورت می گیرد.
به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، این جایزه به دنبال ایجاد فضایی است که در آن صاحبان و متقاضیان فناوری در کشورهای اسلامی حضور یابند و ضمن عرضه دستاوردها و نیازهای خود، زمینه برای تعامل و همکاری بیشتر آنها فراهم گردد. جایزه مصطفی (ص) هر دو سال یک مرتبه به دانشمندان برتر جهان اسلام در حوزه های علوم و فناوری نانو، علوم و فناوری ارتباطات و اطلاعات، علوم و فناوری زیستی و پزشکی و طرح برتر در دیگر رشته ها اعطا می شود.




منبع:

1400/03/20
13:03:50
5.0 / 5
1065
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP