عرضه دارویی برای درمان كرونا قبل از واكسیناسیون

عرضه دارویی برای درمان كرونا قبل از واكسیناسیون

نتایج کارآزمایی داروی درمان کرونا و پیشگیری تولیدشده در یکی از شرکت های دانش بنیان نشان میدهد هیچ یک از بیماران تحت درمان این دارو برای ادامه درمان در بیمارستان بستر نشدند، ولی 28 درصد از افراد گروه کنترل برای درمان بیشتر در بیمارستان بستر شدند.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، سالیراویرا داروی جدیدی است که توسط یکی از شرکت های داروسازی مستقر در پارک فناوری پردیس تولید شده و در آستانه ورود به بازار دارویی قرار دارد. این دارو در کارآزمایی بالینی نتایج بسیار قابل قبولی به دست آورد و می تواند راه امیدی برای کنترل بیماری کرونا قبل از واکسیناسیون باشد.
دکتر صالح رمضانی، رئیس هیت مدیره این شرکت دانش بنیان و فرمولاتور داروی سالیراویرا در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر این که این دارو نخستین اندیکاسیون ۴ جزئی است که برای بیماری کووید-۱۹ طراحی شده است، اضافه کرد: مراحل تحقیق و توسعه و پیش بالینی و کلینیکال آن طی ۱۶ ماه اجرائی شده است.
وی اجرای کارآزمایی بالینی این دارو را در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی دانست و اضافه کرد: این دارو که برمبنای مطالعات کلینیکال نشان داد هیچ عارضه جانبی سویی ندارد، دارای اندیکاسیون ۴ جزئی شامل یک "اسپری بینی" برای ایجاد ایمنی سینوس ها و "اسپری دهانی" برای ایجاد ایمنی دهانی است و جزء سوم آن "قرص" است که سبب ایمنی خونی می شود و مانع بروز و ایجاد توفان سایتوکاین (cytokine‎) خواهد شد.
رمضانی با اعلان اینکه جزء چهارم این دارو "قطره بخور" است که بصورت استنشاقی می تواند از بروز علایم کرونا در ریه ها پیشگیری کند، اشاره کرد: بر این اساس ما پیشنهاد می دهیم که برای دریافت بهترین پاسخ مصرف، بهتر است این دارو بصورت ۴ جزئی مصرف شود، ولی بصورت جداگانه می توان هر کدام از این اجزا را مصرف کرد.
این محقق حوزه داروسازی با تاکید بر این که سفارش این شرکت برای درمان بیماری کووید-۱۹، مصرف همزمان چهار فرم دارویی برای مدت حداقل ۸ روز است، تصریح کرد: مطالعات ما نشان میدهد که تنها با بهره گیری از یک فرم دارویی نتیجه مناسب از این دارو دریافت نخواهد شد.
بگفته وی استفاده از یک یا دو جزء داروی سالیراویرا ممکنست تاثیرات مثبتی در درمان کرونا داشته باشد، اما اگر افراد به دنبال نتایجی مشابه با نتایج کارآزمایی بالینی هستند، باید چهار جزء را بصورت همزمان مصرف کنند.
رمضانی افزود: در فرمولاسیون اسپری بینی پیشرفت قابل توجهی داشتیم، به شکلی که در هنگام پاشش، در بینی احساس سوزش ایجاد نخواهد کرد. این اسپری حالت دوفازی دارد و قبل از مصرف باید به خوبی تکان داده شود.
پیشگیری و درمان در یک دارو با منشأ گیاهی
این محقق در پاسخ به این پرسش که آیا این دارو جنبه درمانی دارد، توضیح داد: باتوجه به مکانیزمی که در دارو طراحی و فرموله شده است، مواد موثره این دارو مانع اتصال پروتئین های انسانی این ویروس با پروتئین های بدن انسان می شود، بدین جهت این دارو می تواند مکانیزم پیشگیرانه نیز در افراد داشته باشد.
وی با اعلان اینکه مصرف روزانه این دارو می تواند سبب کاهش ابتلای فرد به بیماری کووید-۱۹ شود، افزود: پیشنهاد می شود در زمانی که افراد به فضاهای پرخطر مانند مراکز پرجمعیت یا سیستم های حمل و نقل عمومی مراجعه می کنند، قبل و پس از قرارگیری در این شرایط از اسپری بینی و دهانی سالیراویرا استفاده کنند. این اسپری می تواند بصورت فیزیکی ویروس را قبل از ورود به سلول و درگیر شدن با بدن، مورد هدف قرار داده و غیرفعال نماید.
کارآزمایی های بالینی
رئیس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان با تاکید بر این که این دارو منشأ گیاهی دارد، اظهار داشت: مواد موثره این دارو استخراج شده از مواد گیاهی و یک داروی کاملا گیاهی بشمار می رود و بررسی های بروز سرطان این دارو از طرف بالاترین پژوهشگران این حوزه مورد بررسی قرار گرفته است که این ارزیابی ها نشان داد این دارو سبب سرطان در بدن نخواهد شد.
وی با تاکید بر این که توکسیسیتی (اثرات سمیت دارو) در جهاد دانشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت، اشاره کرد: همه مراحل پیش کلینیکال و کلینیکال توسط مراجع قانونی اجرائی شده است.
رمضانی با اعلان اینکه در ایران داروهای گیاهی عموما برنامه کارآزمایی بالینی منظمی ندارند، افزود: ولی داروی سالیراویرا برنامه کارآزمایی بالینی منظم و دقیقی را در بیمارستان امام خمینی تهران انجام داد و نتایج به دست آمده از این کارآزمایی ها نشان میدهد که تاثیرات این دارو در بیماران مبتلا به کرونا بسیار چشم گیر است.
بگفته این محقق، نتایج کارآزمایی بالینی نشان دهنده کاهش ۵۰ درصدی طول درمان، بستری نشدن هیچ یک از افرادی که در گروه تیمار با سالیراویرا بوده اند و افزایش Viral Clearance در اثر مصرف داروی سالیراویرا بوده است. نتایج این مطالعات بالینی به این شرح است:
شرح مصرف کننده سالیراویرا مصرف کننده داروی روتین درمان در روز دهم ۸۷ درصد ۱۲ درصد کاهش دوره درمان ۴.۹ روز - بستری در بیمارستان ۰ ۲۸ درصد کاهش بار ویروسی در روز ۴ درمان ۲۷ درصد ۱۰ درصد کاهش بار ویروسی در روز ۸ درمان ۶۰ درصد ۴۰ درصد بگفته این محقق برمبنای جدول بالا، ۲۸ درصد از افراد گروه کنترل که دارو را استفاده نمی کردند، وقتی به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند، در بیمارستان بستری شدند، ولی افرادی که از این دارو مصرف کردند، بستری نشدند.
رمضانی افزود: کارآزمایی بالینی سالیراویرا با دقت زیادی انجام شد، به شکلی که از هر فرد سه مرتبه تست مولکولی کرونا گرفته شده و نتایجی جالبی گردآوری شده است. نتایج این کارآزمایی توسط بخش عفونی بیمارستان امام خمینی تایید شد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا در کارآزمایی بالینی این دارو گروه کنترل، "دارونما" دریافت نکردند، اظهار داشت: نکته قابل توجه در مورد بیماری کرونا کشنده بودن این بیماری است؛ بدین جهت در بیماریهای کشنده استفاده از دارونما از نظر اخلاقی گرفتار تناقضاتی است. بدین جهت در کارآزمایی بالینی این دارو تصمیم گرفته شده که گروه کنترل بصورت تصادفی از افرادی که دارو دریافت نمی کنند، انتخاب شده و فقط آزمایشات مولکولی در این افراد انجام شد.
این محقق با تاکید بر این که این دارو بر روی رفع ۱۴ دسته علایم بیماری کووید-۱۹ که در بیماران بروز می کند، مورد بررسی قرار گرفت، اشاره کرد: نتایج این مطالعات نشان داد که این دارو قادر می باشد ۱۰ مورد از این عوارض را طی ۵ روز درمان کند که از آن جمله می توان به اختلالات بویایی، چشایی، بدن درد و مشکلات تنفسی اشاره نمود. اختلالات بویایی و چشایی ناشی از مبتلاشدن به کرونا با این دارو در مدت ۵ روز رفع خواهد شد، ولی گزارش هایی که از بیماران دریافت کردیم، این زمان را ۴۸ تا ۷۲ ساعت نیز اعلام کردند؛ اما بطور متوسط این دارو در مدت ۵ روز قادر به رفع عوارض بیماری کووید-۱۹ است.
فرمولاتور این دارو با اعلان اینکه از آنجایی که این دارو فاقد عوارض جانبی است، افراد می توانند پیش از مبتلاشدن به این بیماری، داروی سالیراویرا را مصرف کنند، اظهار داشت: مستندات کاهندگی عوارض این دارو را به سازمان غذا و دارو تحویل دادیم و درحال بررسی است، ولی تمام تیم فنی این دارو و کلیه تیم کارآزمایی بالینی که حدود ۱۴ نفر بودند، از این دارو در زمانی که با بیماران کرونائی مواجه بودند، مصرف کردند و تست PCR حتی یک نفر از آنها مثبت نشد.
به گفته ی ایشان، این دارو در فاز پیشگیری و درمان اثربخشی بسیار خوبی داشته است.



1400/03/18
22:42:56
5.0 / 5
1264
تگهای خبر: تولید , سایت , شركت , فرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP