تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها،

تسهیلات نیاز نیست، بازار فروش محصولات دانشی را دریابید

تسهیلات نیاز نیست، بازار فروش محصولات دانشی را دریابید

پی اچ پی و جی کوئری: به اعتقاد فعالان حوزه دانش بنیان یکی از موانع جدی در راه تولید محصولات دانش بنیان بازار است و تا زمانی که این بازار ساماندهی نشود، اعطای سایر تسهیلات بی اثر است؛ چونکه این شرکتها باید راهکاری برای پرداخت اقساط داشته باشند.


حمیدرضا میناروش، مدیر عامل یکی از شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه نرم افزارهای توسعه کسب وکار در گفت و گو با ایسنا به بهانه مزین شدن امسال به نام «تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» اظهار داشت: خیلی از شرکت های دانش بنیان که محصولی را تولید کردند، باید به بخش های دولتی عرضه کنند چون دولت استفاده کننده اصلی این محصولات است که دراین زمینه فرآیندهای برون سپاری به شرکتها مقداری جای بهبود دارد.
وی افزود: دراین زمینه قوانینی وضع شده مانند ممنوعیت واردات محصولاتی که در کشور تولید شده است که به توسعه شرکت های دانش بنیان کمک کرده است، ولی شاهدیم که در بعضی موارد گوشه چشمی به شرکت های خارجی دارند و این مساله همچون مواردی است که باید اصلاح گردد.
میناروش، استفاده از روش های سنتی را از دیگر موضوعات مطرح در توسعه فناوری کشور نام برد و تصریح کرد: مشکل بسیار بزرگی که در حوزه نرم افزار وجود دارد، این است که نگاه مدیران از نظر برآورد هزینه ها غیر واقعی است، به این معنا که نرم افزارهای تولید شده در کشور با نرم افزارهای آماده در بازارهای دنیا مقایسه می شود و تفاوت سیستم های سفارشی با سیستم های آماده به خوبی درک نمی گردد.
بگفته این فعال حوزه فناوری، یک سیستم آماده که بدون امکان تغییر در آن ممکنست با ۵۰ میلیون تومان پیاده سازی شود و در صورتیکه این سیستم سفارشی تولید شود و دارای کاربردهای خاص باشد، هزینه های پیاده سازی آن بیشتر از سیستم های آماده است؛ چونکه در پیاده سازی سیستم های سفارشی چندین برنامه نویس خبره فعال می باشند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، افزود: بدین جهت خیلی از شرکت های کوچک و متوسط شدیدا درگیر چانه زنی با سازمان ها و نهادها هستند و اطمینان دارم که خیلی از این شرکتها امکان ادامه فعالیت نداشتند و ورشکست شدند و شاهد بودم که تعدادی از تیم های فناوری که در آن ۹ نفر از فارغ التحصیلان مقطع دکتری دانشگاه ها فعال بودند، در این پروسه متلاشی شدند و از این تعداد ۷ نفر آنها به خارج مهاجرت کردند.
میناروش، با تاکید بر اینکه این مساله که نهادها و سازمان ها، شرکت های دانش بنیان را یک موجود خارجی می دانند، آفت بزرگی محسوب می شود، اشاره کرد: در پروسه چانه زنی تلاش می شود که کالاهای دانش بنیان را با ارزان ترین قیمت خریداری کنند که این رویکرد دور از رشد و شکوفایی صنعت کشور است.
وی با اشاره به توسعه تعدادی از شرکت های خارجی و موفقیت آنها در کسب بازارهای جهانی، تصریح کرد: تسهیلاتی که در اختیار شرکتها قرار داده می شود، به اندازه ای نیست که بتوان در بازارهای جهانی رقابت کنیم؛ ولی می توان دیدگاه های مدیران دولتی در بهره برداری از محصولات دانش بنیان داخلی را اصلاح کرد و آنها این مساله را درک کنند که با خرید محصولات دانشی داخلی، چرخ های صنعت داخلی کشور چرخانده می شود.
وی با اهمیت ترین نیاز شرکت های دانش بنیان را توسعه بازار دانست و اظهار داشت: بزرگترین بازار این شرکتها دولت می باشد و تا زمانی که این بازار اصلاح نشود و به آن سامان ندهیم، سایر حمایت ها تاثیری در روند توسعه این شرکتها نخواهند داشت.
میناروش با طرح این سوال که اگر شرکتها بازار مناسبی در اختیار نداشته باشند، چگونه می توانند اقساط تسهیلات را پرداخت کنند، تصریح کرد: اگر نسبت به ساماندهی بازار اقدام نشود، حمایت ها تنها انجام کارهای سطحی است.
وی با اشاره به محصولات این شرکت در زمینه نرم افزار، اظهار نمود: بیشتر مشتریان ما از بخش های خصوصی هستند و ما با قیمت های غیرواقعی این نرم افزارها را به آنها عرضه کردیم، به شکلی که یکی از نهادها با بهره گیری از نرم افزار ما فعالیت خودرا مکانیزه کرده، ولی با قیمت غیر واقعی و سال ها است که از خدمات ما بهره برداری می کنند.
مجری طرح پیاده سازی نرم افزارهای توسعه کسب وکار با اعلان اینکه زمانی که مبادرت به تولید این نرم افزار کردیم، خیلی از سازمان ها با تعجب به ما نگاه می کردند، اضافه کرد: حرکت کردن در لبه دانش در کشور بسیار دشوار است و باید از بهره برداری از فناوری های لبه دانش گذشته باشد تا گوش مدیران به فناوری آشنا شود، پس از آن که به فناوری ایرانی مراجعه می کنند، دائم فناوری داخلی با نمونه های خارجی مقایسه می شود، ضمن آنکه نمونه های داخلی با قیمت واقعی به فروش نمی رسند که این رویکرد سبب لطمه رساندن به اکوسیستم نوآوری کشور خواهد شد.



1400/01/10
23:30:35
5.0 / 5
1514
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP