مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه خبر داد

برنامه ریزی جهت راه اندازی پارك فناوری دانشگاه امیركبیر

برنامه ریزی جهت راه اندازی پارك فناوری دانشگاه امیركبیر

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: برنامه داریم پارک علم و فناوری این دانشگاه را راه اندازی نماییم که مقرر است فضای فیزیکی این پارک نیز در قالب ساختمان های برج های فناوری در پهنه نوآوری و فناوری دانشگاه تامین گردد.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر علی نیک بخت با اشاره به اینکه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر سه نوع هسته و شرکت نوآور و فناور وجود دارد و از تمامی این شرکتها حمایت می شود، اظهار داشت: دسته اول، هسته هایی هستند که دارای ایده نوآورانه و تیم خوب برای ورود به بازار هستند که این شرکتها بیشتر در مراکز نوآوری دانشکده ها مستقر هستند.
وی ادامه داد: دسته دوم شرکت هایی مستقر در مراکز رشد هستند که دارای محصول اولیه با سطح تکنولوژی بالا هستند.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار نمود: دسته سوم شرکت های دانش بنیان هستند که محصولات آنها به مرحله تجاری سازی رسیده است و به خوبی وارد بازار شده اند.
فعالیت ۲۸۸ شرکت فناور و دانش بنیان در دانشگاه امیرکبیر
دکتر نیک بخت تصریح کر: درمجموع، ۲۸۸ شرکت فناور و دانش بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه های مختلف مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه ماموریت مدیریت توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه حمایت و پشتیبانی از تبدیل ایده های نوآورانه و دستاوردهای علمی به فناوری ها و محصولات مورد نیاز کشور و جامعه و شکل دهی شرکت های دانش بنیان است، اشاره کرد: این مدیریت از سه بخش مراکز نوآوری و کارآفرینی، مرکز رشد و مرکز هدایت شرکت های دانش بنیان تشکیل شده و ضمن ترویج فرهنگ کارآفرینی در سطح دانشگاه تلاش می کند تا با شناسایی نخبگان و صید ایده های ناب و انجام حمایت های مادی و معنوی، مقدمات لازم برای تبدیل آنها به شرکت دانش بنیان موفق را فراهم آورد.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: مدیریت توسعه نوآوری و فناوری از نظر استانداردهای مراکز فناوری کشور به حدی از بلوغ و فعالیت رسیده است که این مرکز می تواند بعنوان پارک علم و فناوری فعالیت کند که در تلاش هستیم مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ستاندن نماییم تا بتوانیم خدمات بیشتری به شرکت های مستقر در دانشگاه ارائه نماییم.
دکتر نیک بخت اشاره کرد: فضای پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در قالب برج های فناوری تعریف شده است. در این خصوص برج فناوری ابن سینا بعنوان برج فناوری شماره ۱ با بیش از ۸ هزار متر مربع زیربنا محل استقرار نزدیک به ۱۰۰ شرکت زیرمجموعه است. برج فناوری شماره ۲ این دانشگاه نیز تا بهمن ماه سال جاری در تقاطع کوچه بالاور و خیابان ولیعصر افتتاح می شود. برج فناوری شماره ۳ در خیابان بزرگمهر واقع شده و برج فناوری شماره ۴ نیز در تقاطع خیابان بزرگمهر و در مجاورت سفارت فلسطین خریداری شده که امیدواریم تا شهریور ماه سال آینده آماده بهره برداری شود.
راه اندازی ۴ مرکز فعال نوآوری در دانشکده ها
وی اظهار نمود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر نخستین دانشگاهی است که در سطح دانشکده های خود مبادرت به راه اندازی مراکز نوآوری کرده و تا حالا ۴ مرکز فعال نوآوری در دانشکده ها راه اندازی شده و سه مرکز نیز در شرف تاسیس قرار دارند.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: همین طور به دنبال ایجاد پهنه فناوری دانشگاه هستیم که برای اجرای این پروژه نیازمند انعقاد تفاهم نامه ها و توافق نامه های مختلف با شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم.
دکتر نیک بخت اشاره کرد: برنامه داریم واحد تجاری سازی را در مدیریت توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی نماییم تا از این طریق بتوانیم به تجاری سازی ایده و محصولات شرکتها کمک نماییم و همین طور زمینه تجاری سازی یافته های پژوهشی دانشگاه را نیز فراهم نماییم.
وی با اشاره به اینکه شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در دانشگاه بعنوان شرکت های پیشرو و موفق در زمینه فعالیت خود شناخته می شوند، اشاره کرد: شرکت های دانش بنیان و فناور این دانشگاه در حوزه های مختلف درحال فعالیت هستند که برخی از شرکت های این دانشگاه در حوزه های انرژی و محیط زیست، مهندسی پزشکی و سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سایر زمینه های تخصصی فعال می باشند که دارای عملکرد بسیار مطلوبی هستند.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: عملکرد بیشتر این شرکتها در حوزه تخصصی خود بسیار مطلوب ارزیابی می شود. به طوریکه در سال ۹۸ با وجود شیوع بیماری کرونا در اواخر سال مجموع فروش شرکت های تابعه در حدود ۱۱۲ میلیارد تومان بوده و همین طور نزدیک به ۸۵۰ نفر در این شرکتها مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: نشانه این عملکرد مناسب را می توان در فعالیت شرکت های تابعه در دوران کرونا مشاهده کرد. به شکلی که فعالیت بعضی از شرکت های این دانشگاه با شیوع بیماری کرونا بیشتر شده است. بعنوان مثال شرکت هایی در این دانشگاه فعال می باشند که مراقبت های پزشکی و ویزیت های آنلاین را برعهده دارند که طبق برآوردهای صورت گرفته این شرکتها حدود ۲.۵ تا ۳ میلیون سفر شهری را در بازه زمانی ابتدای اسفند ۹۸ تا اختتام اردیبهشت ۹۹ کاهش داده اند. از این دست خدمات می توان به پلت فرم های سرویس دهی در حوزه مشاوره آنلاین حقوقی و روانشناسی نیز اشاره نمود.
افزایش فعالیت شرکت های فناور دانشگاه امیرکبیر در دوران شیوع کرونا
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: برخی شرکت های مستقر در دانشگاه به علت اینکه کارهای تخصصی ارائه می دادند در دوران کرونا توانستند توسعه بسیاری داشته باشند. بعنوان مثال شرکتی در دانشگاه فعال بود که این شرکت الان ۷۰ درصد بازار وبینارهای کشور را در اختیار دارد.
وی اشاره کرد: با وجود شیوع کووید-۱۹، در مجموعه فعالیت مراکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه رشد داشته است، به شکلی تعداد تیم های مستقر در این مراکز نسبت به انتها سال ۱۳۹۸ به میزان ۴۸ درصد و تعداد اعضای فعال در این تیم ها به میزان ۲۰ درصد رشد داشته است.
دکتر نیک بخت تصریح کرد: مقایسه آمارهای موجود در سال ۹۸ و ۶ ماهه نخست امسال نشان میدهد که در طول این مدت میزان اشتغال در شرکت های دانش بنیان، واحدهای فناور و تیم های مستقر در مراکز نوآوری دانشگاه به میزان ۴۰ درصد افزایش داشته است.
برنامه ریزی برای توسعه بازار و کمک به تجاری سازی محصولات شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور
دکتر نیک بخت اظهار نمود: برنامه داریم با پشتیبانی از شرکتها زمینه ای را فراهم نماییم که بخش های تحقیق و توسعه شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در دانشگاه رشد یابد. بعنوان مثال یکی از شرکت های مدیریت که در زمینه ساخت کیت تشخیص کرونا فعالیت دارد با توسعه محصولات خود موفق شده است گام های مهمی در تولید واکسن کرونا بردارد.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از برنامه های مهمی که در این خصوص در دست اجرا است اعطای تسهیلات به شرکت های فناور و دانش بنیان با کمک بانکهای مختلف کشور است که کمک به توسعه زیرساخت ها و توسعه محصولات شرکت را هدفگذاری کرده است. از این بین می توان به تسهیلات قرض الحسنه بلندمدت با عنوان فن آفرینی، تسهیلات مشارکت مدنی و همین طور گرنت فناوری اشاره نمود.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: شرکت های فناور و دانش بنیان دانشگاه که در زمینه انرژی و محیط زیست فعالیت می نمایند، سرمایه گذار خارجی دارند که این امر نشان میدهد این شرکتها در حوزه تحقیقات و توسعه فعالیت خود به خوبی درحال برنامه ریزی و فعالیت هستند.
دکتر نیک بخت تصریح کرد: برنامه داریم شرکت های جدید فناور و نوآور را در مرکز رشد دانشگاه مستقر نماییم.
برمبنای اعلام دانشگاه امیرکبیر، وی افزود: رسالت ما توسعه فرهنگ فناوری در دانشکده ها است که راه اندازی مراکز نوآوری در این راستا بوده است.




منبع:

1399/09/30
14:06:44
5.0 / 5
1320
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP