مخابرات:
اتصال همه مشترکان به فیبر نوری تا ۵ سال آینده پایان کابل های مسی در ایران
پی اچ پی و جی کوئری: به گزارش پی اچ پی و جی کوئری، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اعلام نمود پروژه ملی جایگزینی کابل های مسی با فیبر نوری از آغاز امسال شروع شده و طی پنج سال آینده تمامی مشترکان این شرکت به شبکه فیبر نوری متصل خواهند شد؛ پروژه ای با ارزش یک میلیارد دلار که بگفته او، تحولی بزرگ در کیفیت اینترنت و تلفن ثابت کشور به وجود می آورد.
به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از خبر آنلاین، محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در نشست خبری امروز از آغاز طرح گسترده جایگزینی فیبر نوری به جای کابل های مسی آگاهی داد و اظهار داشت: «هدف ما اینست که تا پنج سال آینده، تمام مشترکان مخابرات به فیبر نوری متصل شوند. حتی اگر کاربری از سرویس اینترنت مخابرات استفاده نکند، تلفن ثابت او از فناوری TDM به VoIP ارتقا خواهد یافت، بدون آن که شماره اش تغییر کند.»
به قول جعفرپور، اولویت اجرای این طرح با مراکز استان هاست و سپس شهر های بزرگ و کوچک هر استان در دستور کار قرار می گیرند. او اظهار امیدواری کرد عملیات اجرائی Swap شبکه در تمامی مراکز استان ها سال جاری آغاز شود و اضافه کرد: «در مشهد این عملیات شروع شده و تا آخر سال، تمام این شهر زیر پوشش فیبر نوری قرار خواهد گرفت. همین طور ۵۰۰ سایت تلفن همراه اپراتورهای مختلف در مشهد به فیبر متصل می شوند.»
مدیرعامل مخابرات از توافق با استانداری کرمانشاه برای شروع این پروژه در آن استان آگاهی داد و درباره ی تأمین مالی توضیح داد: «بخش زیادی از هزینه ها با فروش تجهیزات فرسوده، بخصوص کابل های مسی، تأمین می شود و در صورت کافی بودن این منابع، نیاز به فروش املاک نخواهد بود.»
جعفرپور ضمن اشاره به کاهش تعداد مراکز مخابراتی در اثر اجرای فیبر نوری اظهار داشت: «در حال حاضر ۱۱ هزار مرکز مخابراتی داریم که هرکدام شعاع ۴ کیلومتر را پوشش می دهند، اما فیبر نوری تا ۳۰ کیلومتر را سرویس می دهد و این به مفهوم کاهش هزینه ها و افزایش راندمان است.»
او درباره ی وضعیت تهران اظهار داشت: «کمتر از ۵ درصد مشترکان تهرانی به فیبر متصل هستند. اگر شهرداری تهران همکاری کند، تا پایان ۱۴۰۵ می توانیم کل تهران را به فیبر نوری مجهز نماییم.»
جعفرپور تاکید کرد مخابرات از ظرفیت تولید داخل استفاده خواهد کرد: «۹۰ درصد فیبر نوری کشور را ما خریداری می نماییم و به هیچ عنوان به سراغ نمونه خارجی نمی رویم. البته کیفیت برای ما اولویت دارد و صرف بومی بودن کافی نیست.»
مدیرعامل مخابرات شائبه انحصار را رد کرد و گفت با سایر اپراتورها و شرکتهای Servco همکاری دارند: «نمی توانیم به خاطر ترس از بهتان انحصار، توسعه را متوقف کنیم؛ همین رویکرد موجب شد ۱۰ سال در حوزه فیبر نوری عقب بمانیم.»
به قول او، مخابرات برای ترغیب مردم به استفاده از فیبر نوری، تخفیف ها و برنامه های تشویقی ویژه ای درنظر گرفته که کم کم اعلام می شود.
منبع: پی اچ پی و جی كوئری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب