معاون پژوهشی وزیر علوم خبر داد

ایجاد 9 شبکه ملی پژوهش و فناوری در کشور

ایجاد 9 شبکه ملی پژوهش و فناوری در کشور

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری، معاون پژوهشی وزیر علوم، اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه کشور بر توسعه شبکه های ملی پژوهش و فناوری تاکید و اکنون حدود 9 شبکه در وزارت علوم تاسیس شده که متاسفانه فعالیت زیادی ندارند و از آنجا که صنعت غذا ظرفیت بالایی برای شبکه سازی و ایجاد ارزش افزوده دارد، می بایست در آن از بخش خصوصی برای پویایی آنها بیشتر کمک گرفته شود.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر پیمان صالحی در مراسم تودیع و معارفه رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی که طی آن دکتر سید محمد علی رضوی بجای دکتر رجب قدیرزاده سکان دار ریاست این مؤسسه شد، زیست بوم فناوری را یکی از حوزه هایی دانست که این مؤسسه می تواند در آن به خوبی ایفای نقش کند و اظهار داشت: همکاری تنگاتنگ مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با پیشکسوتان و برندهای موفق این صنعت در کشور می بایست مورد توجه همکاری در زیست بوم فناوری استان قرار گیرد.
وی به خلأهای موجود در زمینه تدوین استانداردهای مواد غذایی اشاره نمود و اضافه کرد: این مؤسسه در زیست بوم فناوری می تواند نقش مهمی در حوزه تدوین استانداردهای ملی و بین المللی در صنعت غذا ایفا کند.
صالحی به سهم بسیار اندک ایران از گردش مالی غذای حلال در جهان اشاره و بیان کرد: طرح اعطای نشان "طیب" به محصولات غذایی که در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی انجام شده است، یک برند بسیار عالی برای مطرح کردن ایران در جهان در حوزه غذای حلال است که می تواند خلأهای اشاره شده را پر کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اعلان اینکه در برنامه چهارم توسعه کشور بر توسعه شبکه های ملی پژوهش و فناوری تاکید شده و اکنون حدود ۹ شبکه در وزارت علوم تاسیس شده که متاسفانه فعالیت زیادی ندارند، صنعت غذا ظرفیت بالایی برای شبکه سازی و ایجاد ارزش افزوده دارد که می بایست در آن از بخش خصوصی برای پویایی آنها بیشتر کمک گرفته شود. با همکاری در زیست بوم فناوری و ایجاد هم افزایی، این مؤسسه می تواند بر رشد درآمد اختصاصی بیشتر تمرکز داشته باشد.
در ادامه دکتر سید محمد علی رضوی، رییس جدید مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ضمن تبریک روز جهانی غذا اظهار داشت: از آنجائیکه غذا اساسی ترین نیاز انسان است، روز جهانی غذا از طرف سازمان ملل با دغدغه گرسنگی و فقر در جهان نامگذاری شده است. متاسفانه با وجود رشد تکنولوژی و رفاه، فقر و گرسنگی در جهان گسترش پیدا کرده که امیدوار هستم در ایران و جهان روزی فرا رسد که فقر ریشه کن شود.
رضوی اضافه کرد: در کنار فقر و گرسنگی جهانی، ایمنی و امنیت مواد غذایی از موضوعات با اهمیت دو دهه اخیر به شمار می روند که باتوجه به آن روز جهانی ایمنی مواد غذایی توسط یونسکو نامگذاری شده است.
وی به اولویت ها و برنامه های این مؤسسه اشاره و اشاره کرد: تشکیل قطب های فناوری مبتنی بر مزیت های نسبی با همکاری صنعت غذا، تولید دانش فنی، توسعه فناوری و تجاری سازی دستاوردها بمنظور تحقق اقتصاد دانش بنیان، نیازسنجی های صنعت غذا، تامین منابع مالی پایدار، گسترش فعالیت شبکه ملی پژوهش و فناوری صنایع غذایی و توسعه تعامل سازنده با سازمان ها و نهادهای مرتبط همچون با اهمیت ترین برنامه های این مؤسسه بشمار می رود.
دکتر قدیر رجب زاده، رییس سابق این مؤسسه گرفتن مجور قطعی ارتقای پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به مؤسسه پژوهشی، ایجاد دو گروه پژوهشی ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی و ماشین آلات صنایع غذایی و راه اندازی سه لابراتوار تخصصی در حوزه ارزیابی حسی مواد غذایی، تشخیص محصولات تراریخته و واحد تحقیقات و خدمات پلاسما را همچون تغییرات ساختاری انجام شده از سال ۹۵ تا حالا در این مؤسسه دانست.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: همکاری با شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تدوین سند ملی امنیت غذایی، توسعه ارتباطات با بخش های مختلف صنعتی بوسیله تمرکز بر تقاضامحوری و انجام پژوهش های کاربردی با انعقاد قرارداد با ۲۵۱ واحد تولیدی و همین طور توسعه نشان غذای طیب با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آستان قدس رضوی از با اهمیت ترین اقدامات انجام شده به شمار می روند.




منبع:

1401/08/10
10:22:12
5.0 / 5
465
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , تخصص , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳