توسط گروهی از محققان كشورمان انجام شد؛

طراحی اتصالاتی برای پایداری موقت سازه ها در ایام اول پس از زلزله

طراحی اتصالاتی برای پایداری موقت سازه ها در ایام اول پس از زلزله

پی اچ پی و جی کوئری: تعدادی از محققان پژوهشگاه بین المللی مهندسی زلزله و زلزله شناسی، اتصالاتی را طراحی کردند که می توان با بهره گیری از آن، سازه هایی که در زمان زلزله، لطمه دیده اند را بطور موقت پایدار کرد تا در زمان مقتضی نسبت به بازسازی آن اقدام گردد.


دکتر فریبرز ناطقی الهی، مجری این پروژه و عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: زمانی که زلزله ها خصوصاً در شهرهای بزرگ رخ می دهند، به سبب وجود ساختمان های متعدد، تعداد زیادی از آنها که شرایط ناپایداری دارند، فرو می ریزند. در صورتیکه خیلی از این سازه ها برای بازسازی باید بطور کامل تخریب شوند، در مقابل، می توان یکسری از سازه ها را با تمهیدات ساده مقاوم سازی کرد.
وی افزود: در این میان در مورد سلامت برخی از ساختمان ها نیز نمی گردد در کوتاه مدت تصمیم گیری کرد ولی با توجه به این که پسلرزه های دیگری، منجر به لطمه به این سازه ها می شود، ممکنست تبدیل به یک خطر بالقوه برای مردم شود. درباب این سازه ها بطور جدی بحث نشده است.
ناطقی الهی اظهار داشت: بر این اساس ما تحقیقاتی را در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، با هدف مقاوم سازی این سازه ها در شهرهای بزرگ شروع کردیم؛ چونکه در شهری مانند تهران در صورت رخداد زلزله بزرگ، تعداد زیادی ساختمان بر اثر زلزله خسارت می بینند ولی تخریب نمی شوند و نیاز است با بهره گیری از روش های ساده و ارزان قیمت، این سازه ها به پایداری حداقلی برسند تا در پسلرزه های احتمالی تخریب نشوند.
مجری طرح، به جزییات این پروژه اشاره نمود و افزود: در این طرح اتصالاتی را با بهره بردن از فناوری میراگر ها طراحی کردیم و بخش هایی از ستونی که در زلزله ای تخریب شده بود را با بهره گیری از این اتصالات، مقاوم سازی کردیم که نتایج به دست آمده مطلوب بوده است.
ناطق الهی، اشاره کرد: با بهره گیری از این روش می توان در ایام اولیه پس از زلزله با هزینه های کمتری، سازه های لطمه دیده در زلزله را پایدار کرد تا در زمان مناسب، درباره ی آنها تصمیم گیری شود.


به گفته ی ایشان، با بهره گیری از این روش می توان بصورت موقت عمر ساختمان های حساس مانند بیمارستان ها و مخابرات که بر اثر زلزله گرفتار لطمه می شوند را ارتقاء داد تا عملکرد آنها تا معرفی سازه جایگزین حفظ شود.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی مهندسی زلزله و زلزله شناسی، جنس این اتصالات طراحی شده را از فولاد ویژه ای دانست و در طراحی آن از روش های میراگر فلزی استفاده شد و از این طریق جذب انرژی بالایی در این براکت ها به وجود آمده است.
او در آخر با اعلان اینکه ما در این پروژه از فلسفه میراگرها در طراحی براکت ها بهره بردیم، تصریح کرد: مطالعات آزمایشگاهی این طرح به انتها رسیده و دستاوردهای قابل توجهی بهمراه داشته است.



1401/06/18
23:27:55
5.0 / 5
493
تگهای خبر: فناوری , مخابرات , مقاوم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP