رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خبر داد

تولید ظروف یک بار مصرف کاملا زیست تخریب پذیر در کشور

تولید ظروف یک بار مصرف کاملا زیست تخریب پذیر در کشور

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: ظروف یک بار مصرف کاملا زیست تخریب پذیر با استفاده از پلیمرهای زیستی با همکاری بخش خصوصی ساخته شد.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر قدیر رجب زاده با بیان این خبر اظهار داشت: در این طرح تحقیقاتی با هدف کاهش مضرات ظروف یک بار مصرف موجود در بازار، شامل ظروف پلاستیکی با منشأ نفتی و گیاهی و ارتقای سلامت جامعه، نسبت به ساخت ظروف کاملا زیست تخریب پذیر اقدام شده است.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی امروزی باعث رواج استفاده از ظروف یکبار مصرف بعنوان رایج ترین آلاینده های محیط زیست شده است، اضافه کرد: در کشور ما هم اکنون برای نگهداری و بسته بندی برخی مایعات و مواد غذایی داغ مانند چای، نوشیدنی های داغ، سوپ ها و هم برخی مواد منجمد مانند بستنی از ظروف یک بار مصرف پلی استایرنی و البته به تازگی ظروف پلی پروپیلنی و هم ظروف به اصطلاح گیاهی بر پایه نشاسته استفاده می شود که متاسفانه پلیمرهای مورد اشاره یا زیست تخریب پذیر نبوده و یا به صورت جزئی زیست تخریب پذیر هستند.
وی افزود: به علت قیمت مناسب تر، بیشتر از ظروف یک بار مصرف پلی استایرنی استفاده می شود که این ظروف به هنگام تماس با مایعات و مواد غذایی داغ (با دمای بیشتر از ۷۰ درجه سانتیگراد) و یا مواد غذایی منجمد، به تدریج مونومر استایرن به درون مواد غذایی آزاد می کنند که منشأ بروز انواع سرطان ها بوده و به صورت قابل توجهی سبب افزایش هزینه های درمان در سطح جامعه می شود.
رجب زاده با تکیه بر این که ظروف یک بار مصرف موجود در بازار نتوانسته اند از آلوده سازی محیط زیست و بروز بیماری ها پیشگیری کنند، بیان نمود: طرح پژوهشی–کاربردی تهیه کامپوزیت های پلیمری زیست تخریب پذیر برای ساخت ظروف یک بار مصرف و بسته بندی مواد غذایی به منظور رفع این مشکل در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اجرا شده است.
دکتر محمد رضا عبدالهی مقدم، مجری این طرح تحقیقاتی هم اظهار داشت: در این طرح، ابتدا گرانول های کامپوزیتی پلیمری صددرصد زیست تخریب پذیر و قابل کمپوست شدن از ترکیب بیوپلیمرهای سنتزی با پلیمرهای طبیعی مثل نشاسته و مواد لیگنوسلولزی تهیه شده و سپس با استفاده از گرانول های تولیدی، انواع ظروف یک بار مصرف بسته بندی مواد غذایی ساخته شدند.
عضو هیأت علمی گروه پژوهشی شیمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: ظروف پلاستیکی متداول با ورود به زمینهای کشاورزی و پخش شدن در سطح این زمین ها، با طول عمر زیاد خود که گاهی به چند صد سال می رسد، علاوه بر کاهش نفوذپذیری سطح خاک، سبب آلودگی خاک و کاهش حاصل خیزی زمینهای کشاورزی می شوند که یکی از نتایج آن از بین رفتن پوشش گیاهی و فرسایش خاک و بیابان زایی است.
وی با اشاره به اینکه این آلودگی های ریزپلاستیکی همینطور با ورود به محصولات کشاورزی و چرخه غذایی انسان می توانند سبب تغییرات ژنتیکی و کاهش سطح ایمنی بدن در مقابل بیماری ها شوند، اضافه کرد: در پژوهش های مختلفی ثابت شده است که استفاده از برخی پلاستیک های با منشأ نفتی در کوتاه مدت سبب بیماری هایی نظیر سرطان شده و در دراز مدت باعث تغییرات ژنتیکی انسان خواهد شد.
به نقل از روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، عبدالهی مقدم به پیشینه پژوهش در مورد استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی اشاره و اظهار نمود: این پژوهشها از سالها قبل در ایران هم شروع شده و در سال ۱۳۸۴ نخستین واحد تولید ظروف یک بار مصرف گیاهی افتتاح شد. در فرمولاسیون پلیمرهای مورد استفاده در ساخت این ظروف، معمولاً همچنان از مقادیر نسبتا زیاد پلیمرهای غیر زیست تخریب پذیر با منشأ نفتی استفاده می شود، اما در فرمولاسیون مورد استفاده در این طرح تحقیقاتی تمامی پلیمرهای مورد استفاده زیست تخریب پذیرند.
وی تصریح کرد: از آنجائیکه کلیه محصولات تولیدی این طرح صد درصد زیست تخریب پذیر و قابل کمپوست شدن هستند، ازاین رو آینده خوبی برای تولید انبوه و صادرات این محصول پیشبینی می شود.



1401/04/21
23:03:39
5.0 / 5
290
تگهای خبر: تولید , فرم , كاربر , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱