جایگاه ۱۲۰ جهانی ایران در نوآوری صنعتی
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت تلاش مضاعف برای ارتقای جایگاه جهانی ایران در نوآوری صنعتی، اظهار داشت: تنها یک درصد از شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی و 4 درصد از شرکت های فعال در زمینه کشاورزی، دانش بنیانی آنها احراز شده است.
به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، علی خیرالدین در نشست هم افزایی با موضوع استفاده از ظرفیت و توانایی دانشگاهیان و شرکت های دانش بنیان در زمینه خودروسازی که در حاشیه کنفرانس کاتالیست ایران برگزار شد، اظهار نمود: با تغییر عنوان وزارت علوم از سال ۱۳۸۳ به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یکی از وظایف آن، موضوع "فناوری" بود و در سال قبل در این وزارتخانه معاونت فناوری و نوآوری شکل گرفت.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در کشور در حوزه توسعه فناوری، اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان همچون این ظرفیت ها است که در پارک های علم و فناوری کشور مستقر شده اند و دستاوردهای خوبی در عرصه فناوری ارائه کردند که نمونه آن تولید حدود ۲۵ قطعه هواپیما از طرف یکی از شرکت های مستقر در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران است که در زمان تحریم ها به تولید رسید.
خیرالدین با اعلان اینکه ما در سطح کشور ۴۹ پارک علم و فناوری داریم، افزود: ۲۲۴ مرکز رشد، ۱۷۰۰ شرکت دانش بنیان و ۱۰، ۵۰۰ شرکت فناور مستقر در پارک ها از دیگر پتانسیل های کشور در حوزه توسعه فناوری است، ضمن آنکه این شرکتها در بحث اشتغال نیز توانسته اند اشتغال زایی بسیار خوبی را ایجاد کنند. علاوه بر اینها حدود ۱۰ هزار استارت آپ در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور مشغول به فعالیت هستند.
معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم با تاکید بر این که پارک علم و فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، ۱۴۵ واحد فناور دارد که حدود ۹۵ واحد از آنها دانش بنیان هستند، اشاره کرد: این شرکتها توانسته اند بیش از ۱۵۰۰ اشتغال را ایجاد کنند.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب صنعت در زمینه فناوری و نوآوری، تصریح کرد: رتبه ما در زمینه نوآوری صنعت ۱۲۰ است و باید تلاش مضاعفی دراین زمینه صورت گیرد. نمونه این تلاش ها وضعیت دانش بنیانی شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی است؛ چونکه طبق آمارها، تنها یک درصد از شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی، دانش بنیانی آنها احراز شده است و در زمینه کشاورزی نیز تنها ۴ درصد از شرکتها دانش بنیان هستند.
خیرالدین با اشاره به تحولات به وجود آمده در حوزه تولید نسل جدید خودرو های برقی و خودران، اظهار نمود: هم اکنون تغییرات خوبی رخ داده و نسل جدیدی از خودرو های برقی و خودران درحال طراحی و تولید است و باید ببینیم سهم ایران در این بخش چیست و پیشنهاد مشخص ما این است که شرکت های دانش بنیان در رابطه با حوزه خودروسازی را به شرکت های خودرویی معرفی نماییم تا در تعامل مستقیم با صنعت خودروسازی کشور قرار گیرند.
در این جلسه همین طور دکتر حسن زمانیان، رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، با اعلان اینکه در این سازمان به دنبال برقراری ارتباط بین پژوهش های کاربردی و صنعت هستیم، اظهار داشت: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با پیشینه موفق در تولید ماهواره و ارائه سایر خدمات و محصولات هم اکنون دارای این توانمندی است که بتواند با مجموعه گروه خودروسازی سایپا همکاری و کمک نماید.
زمانیان با اشاره به برگزاری تور فناوری بمنظور بازدید از توانمندی های شرکت های فناور مستقر در پارک فناوری این سازمان، اظهار نمود: شرکت های دیگری نیز در این سازمان مشغول به فعالیت هستند که می توانند در خدمت واحد تحقیق و توسعه گروه خودروسازی قرار گیرند.
رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با اشاره به توانمندی سازمان در زمینه های پژوهشی، اظهار داشت: این سازمان با دارا بودن هفت پژوهشکده تخصصی و حضور اساتید و فناوران بنام کشور در این پژوهشکده ها در زمینه تحقیق و توسعه سازمان می تواند بازوی توانمندی برای گروههای خودروسازی باشد.
به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، در حاشیه سومین کنفرانس کاتالیست ایران که به میزبانی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران از روز سه شنبه، ۲۷ اردیبهشت ماه برگزار شد، دکتر خیرالدین و تیم همراه از شرکت های مستقر در پارک فناوری این سازمان بازدید کردند و با دستاوردها و توانمندی های این شرکتها آشنا شدند.
این کنفرانس تا امروز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ادامه دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب