تولید کود اوره دوستدار محیط زیست در کشور

تولید کود اوره دوستدار محیط زیست در کشور

دانشیار بخش نانوبیوتکنولوژی گروه مهندسی علوم زیستی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران موفق به تولید کود اوره دوستدار محیط زیست در پتروشیمی پردیس شد.


دکتر حسین صباحی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: در پروسه تولید اوره جدید پتروشیمی پردیس از نانو ذرات ابداعی استفاده شده که در ساختار آنها هیچ ماده شیمیایی و حتی حلال شیمیایی وجود ندارد و با جلوگیری از انتشار فرمالدئید به اتمسفر، از لطمه به محیط زیست جلوگیری می کند.
مجری طرح افزود: تولید انبوه کود اوره با خواص Anti-cake، Slow-release، Environment-friendly و Eco-friendly برای اولین بار در جهان در پتروشیمی پردیس اتفاق می افتد و این دستاورد علاوه بر افزایش سود حاصل از فروش، موجب ارتقاء استانداردهای کیفیت محصول، محیط زیست و کشاورزی و افزایش مزیت رقابتی می شود و با جذب مشتریان جدید از کشورهای توسعه یافته، پردیس را در صدر شرکت های تولیدکننده اوره جهان قرار می دهد.
نقش و جایگاه اوره در توسعه صنعت کشاورزی دنیا
وی اشاره کرد: کود اوره بعنوان تامین نیتروژن مورد نیاز گیاهان یک ساله همچون ذرت، گندم، جو، آفتاب گردان، کلزا، سویا گلرنگ، چغندرقند، نیشکر و سایر گیاهان زراعی یک ساله در سطح وسیعی در ایران و دنیا درحال استفاده است.
مجری طرح اضافه کرد: بطوریکه در ایران سالانه حدود ۲ میلیون تن و در جهان حدود ۱۵۰ میلیون تن استفاده می شود. در مورد اهمیت استفاده از کودهای نیتروژنه به خصوص اوره در گیاهان زراعی یک ساله همین بس که در صورت مصرف نکردن، تولید این گیاهان تا یک دوم و حتی تا یک سوم مقدار پتانسیل ممکنست کاهش پیدا کند، خصوصاً در خاک های مناطق خشک مثل ایران که از نظر ماده آلی ضعیف هستند.
دکتر صباحی اشاره کرد: نکته قابل توجه دیگر اینکه یکی از صادارت اصلی پتروشیمی ایران به کشورهایی چون هند و برزیل همین کود اوره است، بطوریکه تولید سالانه این کود در ایران ۶.۵ میلیون تن است که بعد از مصرف داخلی ۴.۵ میلیون تن آن سالانه صادر می شود.
وی درباب اوره ابداعی اشاره کرد: افزایش خاصیت آنتی کیکی(ضد کلوخگی) محصول اوره، سبب ارتقاء استانداردهای کیفیت و محیط زیستی محصول تا بالاترین استانداردهای جهانی شده و سبب ارتقای مشتریان در سطح کشورهای توسعه یافته خواهد شد. رهایش کندتر اوره می تواند به بهبود کارآیی مصرف کود در مزرعه، سلامت بیشتر محصولات کشاورزی، کشاورزان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی منجر شود.
دانشیار دانشگاه تهران اشاره کرد: افزایش مقاومت گرمایی هم می تواند انتشار آمونیاک به اتمسفر را در مزرعه کم کند. در این راستا ما موفق شدیم تا به طور مستقیم نانو ذرات صفحه ای را به همراه پودر گیاهی به کود اوره فرمالدئیددار در خط تولید اوره در پتروشیمی پردیس اضافه کرده و بطور مستقیم کود اوره با خاصیت آنتی کیکی(ضد کلوخگی) برتر، مقاومت مکانیکی و مقاومت گرمایی بالاتر، کند رهاتر و با انتشار کمتر فرمالدئید به اتمسفر تولید نماییم.
وی همین طور اظهار داشت: کاربرد وسیع دیگر اوره بعنوان کاتالیست در اگزوز خودرو ها، تولید چسب ها، فوم، لاستیک اتومبیل و تولید رزین های اوره / فرمالدئید قابل کاربرد در صنعت چوب، مبلمان، تخته های سه لا و چوب MDF است.
دکتر صباحی اضافه کرد: نتایج DSC ما نشان دادند که در اوره کامپوزیتی تولیدی، نقطه تجزیه اوره به بیورت از ۱۸۸ به ۲۲۵ درجه سانتیگراد و نقطه تجزیه آن به سیانیوریک اسید از ۲۴۰ به ۳۵۳ درجه سانتیگراد افزوده شد که تا بحال در هیچ یک از منابع این افزایش اعجاب انگیز در نقطه تجزیه اوره گزارش نشده است.
مجری طرح افزود: هم چنین مقاومت مکانیکی اوره تولیدی تا ۲۰ درصد بهبود یافت. باتوجه به این نتایج بسیار امیدبخش می توان انتظار داشت که استفاده از این نوع اوره کامپوزیتی در این صنایع می تواند خصوصیات ضد آتش، ضد سایش و مقاومت مکانیکی آنها را بهبود بخشد.
دستاوردها و خواص اوره ابداعی
دکتر صباحی با اشاره به دستاوردها و خواص اوره ابداعی اظهار داشت: در اوره کامپوزیتی جدید تنها با جایگزینی ۲۰ درصد نانو ذرات بجای فرمالدئید، سرعت رهایش اوره حدود ۱۶ درصد کندتر، مقاومت گرمایی ۳۷ تا ۱۱۳ درجه سانتیگراد بیشتر و انتشار فرمالدئید به اتمسفر به میزان ۲۲ درصد کمتر از اوره معمول است.
وی تصریح کرد: نتایج DSC هم نشان دادند که اضافه کردن افزودنی های ابداعی به اوره، انرژی لازم جهت ذوب و تجزیه اوره را به ترتیب ۴۳ درصد و ۲۳ درصد افزایش داده است. این داده ها نشان از بهبود مقاومت گرمایی اوره دارد و می تواند موجب کاهش درصد بیورت در کود تولیدی و کاهش انتشار آمونیاک از آن به اتمسفر در ضمن کاربرد در مزرعه شود.



1401/01/19
12:03:29
5.0 / 5
164
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲