در گفت وگو با پی اچ پی و جی كوئری اعلام شد

معرفی گسل مسبب زلزله ۶ ریشتری کوخرد هرمزگان

معرفی گسل مسبب زلزله ۶ ریشتری کوخرد هرمزگان

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن اشاره به جزئیات زمینلرزه صبح امروز در استان هرمزگان اظهار داشت: احتمال می رود بخش هایی از گسل ˮپیش ژرفای زاگرسˮ مسبب رخداد زلزله امروز در کوخرد استان هرمزگان باشد.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا در ساعت ۲ و ۴۵ دقیقه و ۴۴ ثانیه صبح امروز ۲۶ اسفندماه زلزله ای به بزرگای ۶ در کوخرد استان هرمزگان رخ داد. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و به فاصله ۲۹ کیلومتری لمزان، ۳۹ کیلومتری جناح و ۴۱ کیلومتری چارک این استان و در فاصله مستقیم ۱۰۲۶ کیلومتری تهران رخ داد.
دکتر علی بیت اللهی در گفتگو با ایسنا شدت احتمالی این زلزله کوخرد استان هرمزگان را ۶ ذکر کرد و اظهار داشت: تعداد ۶ شهر تا شعاع حدود ۵۵ کیلومتری اطراف رومرکز زلزله قرار گرفته اند که از آن جمله میتوان به لمزان با جمعیت ۲۷۴۵ نفر و با تعداد ۵۲۶ واحد مسکونی، جناح با جمعیت ۶۹۱۰ نفر و با تعداد ۱۷۶۵ واحد مسکونی و چارک با جمعیت ۴۰۶۶ نفر و با تعداد ۹۱۵ واحد مسکونی اشاره نمود.
وی ضمن اشاره به گسل مسبب زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان توضیح داد: رومرکز زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان بر روی نقشه گسله های ایران برهم نهی شد و بر این اساس گسل احتمالی مسبب زلزله حدس زده شده است. برآورد می شود که سگمنت هایی از گسل "پیش ژرفای زاگرس" در مجاورت رومرکز زلزله امتداد دارد و احیانا جنبایی آن قطعه گسلی باعث رخداد زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان شده است.
به قول مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از زمان وقوع زلزله تا زمان تدوین این خبر، تعداد ۳ پسلرزه در محدوده رومرکز زلزله رخ داده است که بزرگی بزرگترین آن ۴.۱ است.
بیت اللهی افزود: برپایه داده های نوین لرزه خیزی ایران از اوایل سال ۱۳۸۵ و در شعاع یک درجه از رومرکز زلزله، زمینلرزه های ۱۶ سال گذشته جمع آوری شده است که معرف لرزه خیزی گستره رومرکز زلزله هستند. بر مبنای داده های جمع آوری شده در این زمان تعداد ۱۲۲۸ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۶ کوخرد استان هرمزگان (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۱۷ زمین لرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۳۴ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزه ها کوچکتر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده اند.
وی تصریح کرد: با عنایت به لرزه خیزی بالای کشور و همینطور پهنه رومرکزی و ریسک لرزه ای محدوده اطراف محل رخداد زلزله پیشنهاد می شود که روستاهای حارسین، لاوردین، کوران، بن کوه و چشم چمپه که از آبادی های نزدیک به رومرکز اعلام شده اند و روستاهای کوخرد، چاه مسلم، انجیره، مهرگان بالا، ارمک، لاور، خورچاه، کندران و گارستانه که از سکونتگاه های با جمعیت بالاتری نسبت به سایر آبادی های اطراف رومرکز زلزله برخوردار می باشند و در این میان روستای گارستانه به علت ارزیابی خسارت نسبی بیشتر، در اولویت رسیدگی مدیریت بحران استان قرار گیرند. همینطور شهرهای لمزان و جناح هم به علت نزدیکی نسبی به رومرکز زلزله لزوم بازدید میدانی را دارند.



1400/12/26
16:44:24
5.0 / 5
842
تگهای خبر: كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP