ماموریت وزارت علوم در حوزه ارائه گزارش خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها به دولت

ماموریت وزارت علوم در حوزه ارائه گزارش خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها به دولت

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم با اعلان اینکه وزارت علوم موظف است بر خرید تجهیزات آزمایشگاهی از طرف دانشگاه ها نظارت داشته باشد، اظهار داشت: ما باید دراین زمینه به دولت گزارش ارائه دهیم؛ بدین جهت این نظارت از دانشگاه های تهران شروع شده و به سایر دانشگاه ها تسری خواهد یافت.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، ششمین کارگاه معرفی خدمات و سامانه شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) با حضور دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رؤسای امور آزمایشگاه ها و کارگاه ها و کاربران تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی بصورت آنلاین از طرف دانشگاه شیراز انجام شد.
دکتر نیسی در این کارگاه به بحث نظارت از خرید تجهیزات آزمایشگاهی اشاره نمود و اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است در این راستا به دولت و دولت نیز باید به صندوق توسعه گزارش دهد و اکنون با همکاری سازمان بازرسی و بازرسان دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تجهیزات خریداری شده از طرف دانشگاه ها برای آزمایشگاه ها چک و اسناد مثبته جمع آوری و صورتجلسه می شود.
وی با اعلان اینکه این نظارت از دانشگاه های تهران شروع شده و به سایر دانشگاه ها تسری می یابد، اظهار نمود: سامانه شاعا بمنظور شناسایی، شبکه سازی و به اشتراک گذاری تجهیزات و توانمندی های آزمایشگاه های علمی کل کشور طراحی شده است و با بهره گیری از این سامانه تمامی پژوهشگران قادر خواهند بود تا در کوتاه ترین زمان ممکن به تجهیزات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
نیسی، سامانه شاعا را بستری مناسب بمنظور تحقق اهدافی چون تهیه شناسنامه و ایجاد بانک اطلاعاتی آزمایشگاه ها و فضاهای کالبدی آنها (اعم از نیروی انسانی متخصص، امکانات، تجهیزات و...)، بهره گیری حداکثری از ظرفیت ها، منابع و توانمندی های آزمایشگاهی و بهره برداری بهینه اقتصادی از آنها عنوان نمود.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، فراهم آوردن امکان ارزیابی آزمایشگاه های شبکه و رتبه بندی آنها (رتبه بندی درون شبکه ای) بمنظور توسعه متوازن، کوشش برای استاندارد کردن کارهای آزمایشگاهی در سطح ملی و بین المللی و همکاری با دستگاه های استانداردسازی ملی و بین المللی، تجهیز و تکمیل آزمایشگاه های موجود و زنجیره های ناقص آزمایشگاهی، شناسایی و رتبه بندی شرکت های واردکننده و تولیدکننده تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی و ساماندهی تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی در قالب آزمایشگاه های مرکزی را از دیگر اهداف ایجاد شبکه شاعا نام برد.
وی اشاره کرد: برقراری نظام تعمیر و نگهداری تجهیزات تحقیقاتی و آزمایشگاهی مراکز آموزش عالی و همین طور تشویق اعضای شبکه جهت تدوین نظام ارائه خدمات به مراکز تحقیقاتی و پژوهشگران و متخصصان از دیگر اهداف ایجاد این شبکه است.
در ادامه این جلسه، مهندس احمدپور، نماینده کنسرسیوم شرکت های نرم افزاری پارک علم و فناوری کردستان درباب چگونگی ثبت نام شرکتها در سامانه شاعا توضیحاتی ارائه داد و اظهار داشت: در این راستا باید اطلاعات، پرسنل، مدارک و مستندات، داشبورد و نمایندگی و اطلاعات فروش شرکتها ثبت شوند تا در مرحله آتی بررسی شود.
وی به اقدامات لازم برای عملیاتی کردن گرنت خدمات اشاره نمود و اضافه کرد: هر دانشگاه باتوجه به اسناد بالادستی و سیاست های دانشگاه باید ماموریتش را تعریف کند و باتوجه به هر ماموریت دانشگاه ها بایستی پروژه هایی را در سامانه ثبت کنند.




منبع:

1400/11/14
13:01:54
5.0 / 5
976
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
پی اچ پی جی کوئری پی اچ پی PHP