دعوت مس باهنر از دانش بنیان ها و فناوران برای به روز رسانی فناوری

دعوت مس باهنر از دانش بنیان ها و فناوران برای به روز رسانی فناوری

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری مدیر عامل شرکت صنایع مس شهید باهنر با تکیه بر این که فناوری مورد استفاده در این شرکت در ارتباط با ۵۰ سال قبل است، از فناوران و شرکتهای دانش بنیان برای به روز رسانی فناوری در این شرکت دعوت کرد.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر ضیایی در نخستین رویداد "زنجیره" با رویکرد معرفی فرصت های سرمایه گذاری، تکمیل، زنجیره ارزش صنعت مس که به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ضمن اشاره به سابقه فعالیت مس سرچشمه از نیم قرن گذشته، اضافه کرد: تولیدات مس سرچشمه نزدیک به ۴۷ سال است که در کشور عرضه می شود و تولیدات امروز که نزدیک به ۳۰۰ میلیون تن در سال رسیده، به صورت کاتد صادر می شود.
وی راه اندازی مس سرچشمه باهنر را در جهت توسعه صنایع پایین دستی مس عنوان نمود و افزود: این شرکت امروز یکی از صادرکنندگان مطرح در زمینه تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر است، بگونه ای که در ۴ ماه سال جاری به اندازه کل حجم صادرات سال گذشته، صادرات داشته است؛ ولی باآنکه تناژ صادراتی آن قابل قیاس با شرکت ملی مس نیست، اما ارزش صادراتی و تنوع محصولات بالاتری دارد.
ضیایی، با اشاره به اینکه تا یک سال قبل سنگ آهن از سنگان به صورت خام استخراج و از بندر عباس به چین صادر می شد، تصریح کرد: صنعتی مانند مس سرچشمه نیمی از تولیدات آن به صورت کاتد و کالای نیمه ساخته صادر می شود و نیاز است این حوزه توسعه یابد؛ چون که حقیقت آن است که در مس باهنر از ۳۰ سال قبل که فناوری ۴۰ تا ۵۰ سال قبل از آلمان و فنلاند و ژاپن وارد شد، اقدام خاصی انجام نشده و فناوری های مورد استفاده قدیمی است و بطور قطع احتیاج به به روزآوری است.
مدیر عامل شرکت صنایع مس شهید باهنر با تکیه بر لزوم ورود روش های جدی و به روز در این صنعت، اظهار نمود: موادی که حاصل از ذوب و ریخته گری است، کماکان بلاتکلیف است و سرباره صنایع فولاد برای زیرسازی جاده ها استفاده می شود، ولی درباره سرباره مس کار خاصی انجام نشده و هر ۲ تا ۳ سال یک مرتبه مزایده برگزار می گردد و شرکت هایی که در این عرصه فعالند، گاها از این سرباره ها بعنوان کاتالیزور استفاده می نمایند.
وی تصریح کرد: در صورتیکه شرکتهای دانش بنیان و صاحبنظران که در این عرصه فعال می باشند، دانش روز دنیا را دارند، به این حوزه وارد شوند و میتوان از ایده های آنها بهره مند شد.
ضیایی، آب را از دیگر چالش های این صنعت و کلیه صنایع کشور دانست و افزود: امروزه مبحث آب بخصوص برای استانی مانند کرمان یک چالش جدی تلقی می شود و در این حوزه لازم است تا فناوران و صاحبان دانش وارد شوند تا از آب های زیرزمینی کمتر استفاده گردد و به سمت بازیافت آب و وارد شدن آن در زنجیره صنعت با کمترین هدر رفت و ضایعات حرکت نماییم.
وی تولید تیوب های مسی را از دیگر نیازهای صنعت مس نام برد و اظهار داشت: سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار تیوب مسی از شرکت آلمان تا پیش از اعمال تحریم ها وارد می شد و هم اکنون این کالا از کشور چین به کشور وارد می شود. این در شرایطی است که تولید فولاد ما به نزدیک ۵۰ میلیون تن تولید می رسد، ولی برای یکسری از قطعات و تجهیزات آن وابسته هستیم.
مدیر عامل شرکت صنایع مس شهید باهنر از آمادگی این شرکت در زمینه بهره برداری از دانش روز صاحبان ایده و دانشمندان جوان اطلاع داد و خاطرنشان کرد: فناوری مورد استفاده در این شرکت در ارتباط با نیم قرن گذشته است و احتیاج به نوآوری دارد و از این ایده ها استقبال خواهیم کرد.
وی تولید لوله های آلیاژی بر پایه مس را یکی از دستاوردهای مهم این شرکت دانست و اظهار داشت: از برکات تحریم ها توجه به تولیدات داخل بوده است. توان تولید لوله های آلیاژی در این شرکت از ۳۶ سال قبل بوجود آمده است، ولی مجموع مصرف کننده این لوله ها که شامل پالایشگاه ها، نیروگاه ها، صنایع نیروگاهی، آب شیرین کن ها و حتی بندرگاهی بودند، از بدو ایجاد این نیروگاه ها و پالایشگاه ها برای تعمیر و نگهداری هر دو سال یک مرتبه این لوله ها را از خارج وارد می کردند، ولی در دوران تحریم، با اقدامات انجام شده شرکتهای استراتژیک نیروگاهی این محصول را از تولیدات مس باهنر خریداری کردند.
به قول وی سال قبل این شرکت از واردات این محصول به میزان ۵ میلیون دلار ارز جلوگیری کرده است.



1400/06/31
11:59:48
5.0 / 5
1001
تگهای خبر: آنلاین , بازی , تولید , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴