در اولین نشست كمیته مدیریت دارایی های فكری وزارت بهداشت تاكید شد

خیلی از ابداعات ظرفیت پتنت شدن دارند، ولی قابلیت تجاری سازی ندارند

خیلی از ابداعات ظرفیت پتنت شدن دارند، ولی قابلیت تجاری سازی ندارند

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری در اولین نشست کمیته مدیریت دارایی های فکری با بیان اینکه امتیازهای فنی، تشویقی و تجاری سازی جهت ارزیابی طرح های ارسالی در نظر گرفته شده است، اعلام گردید که بحث تجاری سازی در راس فعالیتهای وزارت بهداشت قرار دارد، ولی باید توجه داشت خیلی از ابداعات ظرفیت پتنت شدن دارند، ولی قابلیت تجاری سازی ندارند یا حتی محقق علاقه ای به تجاری سازی آن ندارد و عوامل گوناگونی در این راه وجود دارد که باید به آنها توجه گردد.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا منظم، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در اولین نشست کمیته مدیریت دارایی های فکری که در دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با حضور اعضای حقیقی و حقوقی برگزار شد، با اشاره به اینکه کمیته مدیریت دارایی های فکری عالی ترین جایگاه تصمیم سازی، تصمیم گیری، اجرا و نظارت در عرصه مالکیت فکری در حوزه سلامت است، اظهار داشت: دفتر توسعه فناوری سلامت بر اهمیت مالکیت فکری و ضرورت ساماندهی این حوزه واقف است. ازاین رو باید بعنوان سیاست گذار و ناظر در این حوزه به ایفای نقش بپردازیم.
وی ادامه داد: این کمیته نیازمند حمایت و زیرساخت های فراوان است. نیروهای تخصصی را با کمک صندوق سلامت تهران به کار خواهیم گرفت و فضا، تجهیزات و زیرساخت فیزیکی را هم طی تعاملات انجام شده با موسسه "نیماد" تأمین می نماییم.
جهانگرد، دبیر کمیته مدیریت دارایی های فکری هم اظهار داشت: این نشست با حضور ۱۳ عضو متشکل از چهار عضو حقیقی و ۹ عضو حقوقی جهت برقراری ارتباط میان بخش خصوصی، دولتی و دیگر ذینفعان این حوزه تشکیل شده است.
وی به سابقه تشکیل این کمیته اشاره نمود و اظهار داشت: از فرودین سال جاری کمیته ابداعات و اختراعات به دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت منتقل شد و در این زمان تمام تلاشمان را به کار گرفتیم تا نقش فناوری را در ارزیابی ابداعات و اختراعات بر پایه شاخصهای نوین لحاظ نماییم.
جهانگرد اضافه کرد: تابحال تدوین شیوه نامه، فلوچارت، تعیین کارگروه های تخصصی و تعیین شاخصهای ارزیابی اختراعات انجام شده است.
به نقل از ایشان، هدف و وظایف کمیته دارایی های فکری، حول محور برنامه ریزی و سیاست گذاری مالکیت فکری در حوزه سلامت است.
دکتر میترا امین لو، مشاور سیاست گذاری فناوری دفتر توسعه فناوری سلامت با اشاره به اینکه امتیازهای فنی، تشویقی و تجاری سازی جهت ارزیابی طرح های ارسالی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: باید هر چه سریع تر شاخص ها را برپایه فناوری بازنگری نماییم. چونکه بعد از واگذاری امور به کمیته مدیریت دارایی های فکری دفتر توسعه فناوری سلامت انتظاری از جانب مخترعان و صاحبان نوآوری شکل گرفته است تا درخواست هایشان با دیدگاه جدیدی ارزیابی شود و این مسئولیت سنگینی بر دوش کمیته می گذارد.
به نقل از ایشان، در ساختار تعیین شده، ارزیابی ها به کارگروه های تخصصی هر حوزه سپرده می شود و نتیجه تصمیمات آنها در کمیته بررسی شده و به تصویب می رسد.
وی با تکیه بر این که تمام این فرآیندها با هدف رساندن پتنت ها به تجاری سازی انجام می شود، اظهار داشت: باید محققان آموزش ببینند تا خلاقیت ها را چطور به ابداع و اختراع برسانند و سپس آنرا به پتنت تبدیل کنند و سرانجام از آن خلق ثروت کنند.
مهندس آزادبخت، رئیس گروه فناوری های تخصصی دفتر توسعه فناوری سلامت هم با اشاره به اینکه باید چالش های موجود پیشبینی شود تا در فرایند جدید با عملکرد مطلوبی اقدام نماییم، اضافه کرد: با این که بحث تجاری سازی در راس فعالیتهای وزارت بهداشت قرار دارد، ولی باید توجه داشت خیلی از ابداعات ظرفیت پتنت شدن دارند، ولی قابلیت تجاری سازی ندارند یا حتی محقق علاقه ای به تجاری سازی آن ندارد و عوامل گوناگونی در این راه وجود دارد که باید به آنها توجه گردد.
به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در انتها مقرر شد تصمیم گیری در مورد تایید شاخصهای جدید ارزیابی اختراعات و بند مرتبط به مالکیت فکری که در آئین نامه دوره دکتری تخصصی فناوری محور ذکر شده به جلسه آینده کمیته موکول گردد.




منبع:

1400/05/18
10:18:43
5.0 / 5
925
تگهای خبر: تخصص , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲