تولید شکلات های کم کالری کاهنده استرس و بستی پروبیوتیک
به گزارش پی اچ پی و جی کوئری رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ضمن اشاره به برنامه ۱۰ ساله این مؤسسه در توسعه پروبیوتیک ها و سین بیوتیک ها در صنایع غذایی، اظهار داشت: تولید بستنی پروبیوتیک برای مبتلایان به سرطان پستان و دستیابی به فرمولاسیون تولید شکلات کم کالری کاهنده استرس حاوی سویه پروبیوتیک همچون دستاوردهای این مؤسسه است که به صورت مشترک اجرایی شده است.
دکتر قدیر رجب زاده در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به اقدامات مؤسسه علوم و صنایع غذایی در زمینه توسعه پروبیوتیک ها و سین بیوتیک ها در صنایع غذایی، اضافه کرد: با عنایت به اهمیت مبحث و توجه روز افزون جامعه به محصولات پروبیوتیک طی دو دهه گذشته، مؤسسه علوم و صنایع غذایی برنامه های گوناگونی به منظور پیشبرد و ارتقای علمی دانش و صنعت پروبیوتیک، بهبود بخشیدن به گسترش فعالیتهای پژوهشی در این حوزه و توسعه کیفی نیروهای متخصص به اجرا رسانده است، ضمن آنکه این مورد بعنوان محور پژوهشی گروه زیست فناوری در برنامه ۱۰ ساله مؤسسه لحاظ شده است.
وی انجام تحقیقات علمی در سطح ملی و بین المللی با همکاری محققان و متخصصانی که بگونه ای با دانش و صنعت پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند مرتبط هستند و همکاری با نهادهای خصوصی، اجرایی، علمی و پژوهشی در زمینه موضوع، انعقاد چندین قراردادهای صنعتی و اجرای طرح های پژوهشی داخلی و بین المللی، همینطور برگزاری گردهمایی های علمی در سطح منطقه ای، ملی و بین الملل را همچون فعالیتهای این مؤسسه در زمینه کاربردهای استفاده از پروبیوتیک ها و سین بیوتیک ها در صنایع غذایی عنوان نمود.
رجب زاده افزود: در این راستا مؤسسه میزبان برگزاری دو کارگاه آموزشی بین المللی از مجموع ۷ کارگاه سالیانه آسیا- اقیانوسیه پروبیوتیک ها بوده که همه ساله به همت انستیتو متخصصین علوم و صنایع غذایی آسیا- اقیانوسیه به میزبانی دانشگاه های معتبر در یکی از کشورهای این دو قاره برگزار می گردد. این مؤسسه در برگزاری این کارگاه ها در کشورهای "نیوزلند"، "تایلند" و "ویتنام" مشارکت فعال داشته است.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار نمود: در مورد تحقیقات کاربردی هم تابحال چندین طرح تحقیقاتی مشترک را با موفقیت به خاتمه رساندیم که از زمره آن میتوان به "بررسی اثر باکتری های پروبیوتیک درون پوشانی شده با استفاده از روش های الکتروهیدرودینامیک دو محوری و میلی فلوئیدیک بر بهبود علائم بیماری در کودکان مبتلا به بیش فعالی" اشاره نمود که با سرمایه گذاری صنایع و مشارکت سایر مراکز علمی اجرایی اشاره نمود.
وی "تولید پودر فوری نوشیدنی پروبیوتیک بر پایه زرشک"، "تولید بستنی پروبیوتیک حاوی بتاگلوکان حاصل از ضایعات قارچ دکمه ای و بررسی اثر آن بر عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان پستان"، "بهینه یابی شرایط تولید نبات فراسودمند حاوی سویه پروبیوتیک"، "بررسی اثر مکمل های اینولین و باکتری های پروبیوتیک ریزپوشانی شده بر خواص حسی، رئولوژیکی و ماندگاری نان سین بیوتیک"، "بررسی اثر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم بر میزان جذب آفلاتوکسین M۱ در ماست پروبیوتیک" و "ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم) در شبکه پریبیوتیک نشاسته مقاوم و هیدروژل آلژینات- کیتوزان به روش الکترواسپری" را از دیگر پروژه های تحقیقاتی این مؤسسه نام برد که با همکاری نهادهایی چون بعضی از شرکتهای بخش خصوصی، شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۵، جهاد دانشگاهی واحد مشهد، ستاد توسعه زیست فناوری و مؤسسه تحقیقات غذایی هلند اجرایی شده است.
رجب زاده، "بهینه یابی فرایند تولید و فرمولاسیون شکلات کم کالری کاهنده استرس حاوی سویه پروبیوتیک"، "ریزپوشانی باکتری های پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم) در شبکه های پلیمری هیدروکلوئیدی/پروتئینی به روش الکتروریسی" و "بررسی اثرات پری بیوتیکی چند نمونه از گیاهان دارویی بومی کشور" را از دیگر پروژه های مشترک این مؤسسه تحقیقاتی عنوان نمود.
منبع: پی اچ پی و جی كوئری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب