آنالیز آب شرب به واسطه حسگر به صرفه ایرانی

آنالیز آب شرب به واسطه حسگر به صرفه ایرانی

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری، محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در لابراتوار ریز فناوری ساخت پزشکی دانشکده برق، موفق شدند حسگر تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک جهت آنالیز آب شرب را طراحی نمایند.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، مجتبی زارع، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از همکاران اجرای طرح «سنسور تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک جهت آنالیز آب آشامیدنی» اظهار داشت: این طرح با هدف تست pH آب سدها در عمق های متفاوت بوده است.

وی با اشاره به اینکه برای انجام این تست احتیاج به واردات مولتی پارامتری است که این هزینه کشور را دوچندان می کند، اضافه کرد: ازاین رو مبادرت به اجرای این پروژه کردیم که نیازی به واردات نباشد و با دقت بیشتری pH آب سدها انجام گیرد.

زارع ضمن اشاره به فناوری بکار گرفته شده در این پروژه، اظهار داشت: این طرح با استفاده از فناوری میکروالکترومکانیک توانست با ایجاد دقتی بالاتر و زمان پاسخگویی پایین تر در مقابل نمونه خارجی آن و تحمل فشارهای بالا در هر نقطه از ارتفاع آب سدها اندازه گیری را به صورت ممتد انجام دهد.

این محقق تصریح کرد: همینطور به واسطه این طرح، دستگاه مولتی پارامتر بومی سازی می شود که با عنایت به نیاز صنایع کشاورزی و دامی به آب سدها و همینطور آب با pH خاص، این مورد کمک بزرگی به صنایع آب و فاضلاب و صنایع وابسته به آب می شود.

زارع تصریح کرد: به واسطه این پروژه میتوان در آزمایشگاه، با استفاده از یک قطره آب، با سرعت بالا و زمان بسیار کوتاه و دقت بالا میزان pH را اندازه گیری نمود.

وی با اشاره به اینکه شروع کار ما جهت تولید یک نمونه از این محصول با همکاری اداره آب و فاضلاب ایران صورت گرفت، اظهار داشت: تا کنون دستگاه به صورت کامل آماده شده و در مرحله نهایی سازی جهت عرضه به اداره آب و فاضلاب ایران و مؤسسه تحقیقات آب است.

مجری طرح با اشاره به اینکه این طرح نسبت به بقیه سنسورها یا پروب های تشخیص pH شیشه ای که موجود است، دارای سرعت تشخیص بالایی است، اظهار داشت: این سیستمی که طراحی کردیم، کمتر از یک ثانیه با دقت جریان دریافتی 0.0001، pH بالایی را از آب می تواند به دست بیاورد.

وی ضمن اشاره به خصوصیت های دستگاه، اظهار داشت: این حسگر قویتر از تمامی نمونه سنسورها یا پروب های شیشه ای، توانایی اندازه گیری با روش برخورد مستقیم با نمونه یا همان قرارگیری در نمونه و همینطور گذاشتن یک قطره نمونه بر روی حسگر را دارد.

به قول این محقق، این حسگر در برخورد غیر منتظره با محیط های اسیدی خیلی شدید درحد اسید معده که بر روی این حسگر تست شده است، گرفتار مشکل نشده و اندازه گیری را با دقت بالا انجام می دهد.

وی تصریح کرد: نکته بسیار مهم در این سنسورها کالیبراسیون آسان آنهاست که می تواند توسط خود اپراتور و با استفاده از محلول داده شده انجام بپذیرد. همینطور این سنسورها قابلیت اندازه گیری در فشار بالا مانند اندازه گیری در اعماق آب یک سد را داراست.

وی ضمن اشاره به مزیت رقابتی این حسگر، اظهار داشت: این حسگر نسبت به پروب های شیشه ای که در فشار بالا گرفتار ترک خوردن شیشه و نابود شدن حسگر می شود؛ برتری دارد.

زارع اظهار داشت: اداره آبفای شهری و روستایی- لابراتوار های آنالیز آب آشامیدنی، لابراتوار های میکروبی و شیمیایی، گلخانه ها، صنعت، کشاورزی، استخرهای پرورش ماهی و صنعت شیلات و ماهی های زینتی، شرکتهای تولیدکننده مواد شوینده و مواد غذایی مبتنی بر آب مانند نوشابه و...، شرکتهای وارد کننده و فروش دستگاههای pHسنج می توانند از این دستگاه بهره ببرند.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، طرح مذکور بر اساس یک کارگروهی توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیر کبیر، مهرداد لطفی، مجتبی زارع و علیرضا طباطبائی، تحت سرپرستی دکتر امیر جهانشاهی صورت پذیرفته است.




منبع:

1401/07/26
10:00:42
5.0 / 5
603
تگهای خبر: تولید , دستگاه , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳