ارتقای اعتبار صنعت آزمایشگاهی و هدفمند شدن سرمایه گذاری ها

ارتقای اعتبار صنعت آزمایشگاهی و هدفمند شدن سرمایه گذاری ها

به گزارش پی اچ پی و جی کوئری فقدان بانکهای اطلاعاتی معتبر و جامع از توانمندی آزمایشگاهی دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور معضلی است که می تواند اعتبار صنعت آزمایشگاهی را کم کند.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه نبود بانک اطلاعاتی معتبر از توانمندی ها و تجهیزات آزمایشگاهی در کشور باعث می شود که پژوهشگران در انجام پژوهشها و همینطور صنایع برای انجام فعالیتهای تحقیق و توسعه خود، با چالش های گوناگونی مواجه شوند، اظهار داشت: این اتفاق تأثیر مستقیمی در کاهش کیفیت خدمات حوزه بهداشت و سلامت دارد.
وی ادامه داد: گاهی این عدم اطلاع سبب شده که با وجود تجهیزات آزمایشگاهی در کشور، بعضی از آنها از دیگر کشورها خریداری شود. این کار یعنی خروج ارز از کشور و سرمایه گذاری موازی برای تجهیزاتی که در کشور وجود دارد و ظرفیت خدمات دهی آنها اطلاع رسانی نشده است.
به قول نسب، شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین راستا و با هدف عرضه تصویری درست و روشن از تجهیزات و تخصص های موجود کشور در حوزه آزمایشگاهی شکل گرفته و این اطلاعات جامع را در اختیار فعالان، پژوهشگران، استادان، دانشجویان و علاقه مندان به این صنعت قرار می دهد.
دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: البته شبکه برای عرضه یکپارچه خدمات تعمیر و نگهداری مناسب برخی تجهیزات پرارزش آزمایشگاهی، ارتقای آموزش های سازمان یافته برای کارشناسان آزمایشگاه ها و کاربران تجهیزات و تدوین استانداردهای آزمایشگاهی هم تلاش می کند تا با این کار روند توسعه این صنعت را شتاب دهد و خدماتی جامع و کامل در اختیار فعالان این حوزه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این کار در کنار مزایای فوق، راهی است برای کاربردی تر کردن تحقیقات دانشگاهی و پژوهش های صنعتی؛ سرمایه های ارزشمندی که در صنعت آزمایشگاهی وجود دارد و به علت عدم بهره گیری مناسب از آنها به فراموشی سپرده شده اند. اما ایجاد یک شبکه جامع از فعالیت ها و دارایی های موجود می تواند مسیر شناسایی و استفاده از آنها را در کشور تسهیل کند و توانمندی و تخصص آنها را به زنجیره صنعت آزمایشگاهی کشور گره بزند.
بنا بر اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نسب همینطور اظهار داشت: این کار به «بهره مندی از کارشناسان و متخصصان حوزه های مختلف آزمایشگاهی»، «ایجاد تمرکز در پیگیری و انجام کارهای فنی و اجرایی»، «کاهش زمان بررسی و پاسخگویی به درخواست ها و امور ارجاع شده به شبکه»، «ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و بهره برداری بیشتر از دانش فنی کارشناسان و متخصصان آزمایشگاه ها و مراکز علمی کشور» و «افزایش میزان مشتری مداری شبکه آزمایشگاهی» هم منجر گردیده است.




1400/07/03
09:59:23
5.0 / 5
1023
تگهای خبر: استاندارد , تخصص , خدمات , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴