ارتقای 7 رتبه ای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری 2021

ارتقای 7 رتبه ای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری 2021

گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۱، در روز ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۹ شهریور ۱۴۰۰) با مبحث «ردیابی نوآوری در بین بحران کووید ۱۹» منتشر گردید.


به گزارش پی اچ پی و جی کوئری به نقل از ایسنا، مرضیه شاوردی، مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به این که گزارش GII ۲۰۲۱، ضمن ارزیابی عملکرد نوآوری ۱۳۲ کشور جهان، جدید ترین روندهای نوآوری بررسی نموده است، اظهار داشت: ایران که در سال ۲۰۲۰ در جایگاه ۶۷ جهان قرار گرفته بود، در سال ۲۰۲۱ با ۷ پله صعود و کسب جایگاه ۶۰ جهان، بعنوان یکی از کشورهایی است که بیشترین ارتقای رتبه را داشته است.
وی افزود: درگزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۱، رده بندی کشورها به تفکیک منطقه و سطح درآمدی هم عرضه شده و ایران در بین کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا در جایگاه ۱۳ و در بین کشورهای منطقه آسیای مرکزی و جنوبی، بعد از هند، در جایگاه دوم قرار گرفته است.

شاوردی اضافه کرد: همینطور درگزارش GII ۲۰۲۱، از ۸۱ زیرشاخص در چارچوب ۷ رکن (۵ رکن در ارتباط با شاخصهای ورودی و ۲ رکن در ارتباط با شاخصهای خروجی) برای محاسبه امتیاز و رتبه کشورها استفاده شده است.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری با اشاره به اینکه ایران، از نظر شاخصهای ورودی در جایگاه ۸۶ و از نظر شاخصهای خروجی در جایگاه ۴۴ قرار گرفته و بدترین رتبه در بین ارکان ورودی در ارتباط با «نهادها» (۱۲۴) و بهترین رتبه در ارتباط با «سرمایه انسانی و پژوهش» (۴۹) است. اما در بین ارکان خروجی نیز، بهترین رتبه ایران در بین ۱۳۲ کشور جهان در ارتباط با «خروجی های دانش و فناوری» و «خروجی های خلاق» (۴۶) است.

دکتر شاوردی افزود: در بین زیرشاخص های بررسی شده، بهترین رتبه های کشورمان در ارتباط با «نشان تجاری» (در رکن خروجی های خلاق) (۱)، «دانش آموختگان علوم و مهندسی» (در رکن سرمایه انسانی و پژوهش) (۳) و «طرح صنعتی» (در رکن خروجی های خلاق) (۴) است.

وی بدترین رتبه ها را هم در ارتباط با «کیفیت رگولاتوری» (در رکن نهادها) و «نرخ تعرفه» (در رکن پیچیدگی بازار) (۱۳۰) و «سهولت شروع کسب وکار» و «ثبات سیاسی و عملیاتی» (در رکن نهادها) (۱۲۹) اعلام نمود.

این متخصص سیاست گذاری علم و فناوری ضمن اشاره به این که تعداد کمی از کشورها همواره در اوج عملکرد نوآورانه بوده اند، اظهار داشت: کشورهای سوئیس، سوئد، ایالات متحده آمریکا و انگلیس طی سه سال قبل جزء ۵ کشور برتر بوده اند و کره جنوبی برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱ به جمع ۵ کشور برتر پیوسته است. ۲۵ کشور نوآور برتر GII ۲۰۲۱ به طور عمده از اروپا هستند و پنج کشور آسیایی جزء ۱۵ کشور برتر قرار دارند (کره جنوبی (۵)، سنگاپور (۸)، چین (۱۲)، ژاپن (۱۳) و هنگ کنگ (۱۴)).

وی با اشاره به اینکه کشورهای منتخب دارای درآمد متوسط، درحال تغییر دورنمای نوآوری هستند، خاطرنشان کرد: چین، ترکیه، ویتنام، هند و فیلیپین وزن خویش را می افزایند. چین، همچنان تنها اقتصاد دارای درآمد متوسط است که در بین ۳۰ کشور نوآور برتر جهان جای دارد. ترکیه (۴۱)، تایلند (۴۳)، ویتنام (۴۴)، روسیه (۴۵)، هند (۴۶)، اوکراین (۴۹) و مونتنگرو (۵۰) خویش را در بین ۵۰ کشور برتر GII ۲۰۲۱ جای داده اند. چهار کشور ترکیه، ویتنام، هند و فیلیپین با فرارسی نظام مند توانسته اند جایگاه خویش را در این رده بندی ارتقاء دهند و در کنار هم پتانسیل تغییر دورنمای نوآوری جهان را دارند.

به قول شاوردی برخی کشورهای درحال توسعه، عملکردی فراتر از سطح توسعه اقتصادی خود دارند. هند، کنیا، جمهوری مولداوی و ویتنام رکورد عملکرد نوآورانه فراتر از سطح توسعه کشور خویش را برای یازدهمین سال متوالی ثبت کرده اند. برزیل، ایران و پرو برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱، عملکردی فراتر از سطح توسعه خود داشته اند.





منبع:

1400/06/31
16:28:30
5.0 / 5
1154
تگهای خبر: تخصص , فناوری , كشور , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲